Elijah Wood, Orlando Bloom, Andy Serkis og Viggo Mortensen.

Det er nogle af de skuespillere, som vi kender fra den storslåede filmfranchise 'Ringenes Herre'.

Men, men, men …

Instruktøren Peter Jackson er faktisk ikke den første, som har kastet sig over filmatiseringen af bøgerne om Frodo, Gollum, Gandalf og Aragorn.

I 1991 – ti år før den første af de tre Hollywod-film udkom – blev der nemlig lavet en russisk version, og den version er nu dukket op på YouTube, hvor folk er gået helt amok.

Det skriver The Guardian.

Årsagen til den massive interesse for den 30 år gamle film er, at den i den grad adskiller sig for Hollywood-versionen.

The Guardian har delt et lille sammenklip, som kan ses herunder, hvor det blandt andet er tydeligt at se, at russerne for eksempel ikke helt har haft de samme økonomiske muligheder til at få computereffekterne til at se virkelige ud.

Ifølge The Guardian hedder den russiske forgænger til de populære film ‘Khraniteli’, hvilket på dansk kan oversættes til noget nær 'Vogterne'.

Filmen blev i sin tid kun vist én gang i russisk tv, før den forsvandt som dug fra solen.

Efterfølgende har dedikerede 'Ringenes Herre'-fans ledt med lys og lygte efter den, men det er først nu, at den er blevet fundet.

Det er angiveligt den russiske tv-station 5TV, som har fundet filmen i sine arkiver og smidt den på nettet, hvor den nu kan ses i dens fulde version – helt gratis.

Den har som nævnt tidligere i artiklen fået massiv opmærksomhed og er allerede blevet set af over en millioner mennesker på YouTube.

»Der bør rejses en statue af den person, der har fundet og digitaliseret filmen,« skriver en fan.

»Det er et sandt mesterværk,« skriver en anden – højst sandsynlig lettere ironisk, da de tekniske elementer i film altså er langt fra Hollywood-standarder.

Du kan se hele filmen her.