Foto: Facebook/Rosette Laursen

Hvad gør man, når man ved et uheld kommer til at sende en mail til hele firmaet, hvor man bagtaler en kvindelig kollega på mest sexistiske vis? Man undskylder i en endnu mere upassende besked.

Det var i hvert fald, hvad direktøren i et talentbureau gjorde, efter han havde fejlsendt en mail, som egentlig var til to specifikke kollegaer. Nu har offeret, en yngre kvindelig assistent, delt den tåkrummende ordveksling.

Rosette Laursen har siden sagt sin stilling op, men den pågældende episode fandt sted 8. marts, da assistenten var ansat i et bureau i Hollywood. Her spurgte hun sin chef, om hun måtte tage fri på Kvindernes Internationale Kampdag for at deltage i demonstrationen 'En dag uden kvinder'.

Den var arrangeret for at understrege, hvor hårdt samfundet ville være spændt for, hvis kvinder hverken arbejdede eller brugte penge en hel dag.

Forsvundet ubåd

Men Rosette Laursens chef ønskede ikke, at hans ansatte tog del i demonstrationen. Det lod han to kollegaer vide i en række brutale mails - som han ved et uheld fik sendt til hele virksomheden.

'Laver du pis med mig? I slutningen af pilot-sæsonen (indledende fase i en medieproduktion, red.). Nogen burde sy hendes vagina sammen. Jeg ansætter aldrig en pige igen,' skrev han og fulgte op med endnu en mail:

'Egoistiske hovskisnovski-kusse. Heather kom på arbejde. Jeg er sikker på, at alle på et castingbureau ville være blevet fyret.'

Der gik dog ikke lang tid, før chefen opdagede sin frygtelige fejl. Herefter forsøgte han at glatte ud i en stribe sms'er.

'Jeg undskylder for at lukke luft ud som en kvindefjendsk svans. Jeg havde brug for at dampe af. Det var ikke meningen, jeg skulle sende den til alle. Jeg er et røvhul. Hvis du kommer tilbage, kan vi lege koncentrationslejr. Du kan banke mig og smide mig i ovnen,' skriver han.

'Eller fodr mig med kål og spær mig inde i bruser-rummet. Jeg er virkelig ked af det.'

Rosette Laursen svarede ved at sige sit job op.

Ida Corr - 2017081015534525_or

'En af mine mandlige kollegaer erkendte tilsyneladende, at han kunne opleve 'En dag uden kvinder' i en uendelighed og dermed blive nødt til at arbejde hårdere, så han opmuntrede mig til at komme tilbage til bureauet ved at sige: 'Det var bare en joke'', skriver hun på Facebook.

Hun tilføjer, at hans mails ikke chokerede hende, da han tidligere har opført sig vanvittigt - ved for eksempel at give hende frækt, rødt lingeri som en 'jule-bonus'.

'Han kunne finde på at kalde sine ansatte for 'skide sinker' og skrige, at han aldrig kunne blive venner med kvinder. Så ville det stille gå op for ham, at han måske var gået for langt, hvorefter han ville sige: 'det var bare en joke.' Vel vidende, at hans ansatte ikke er professionelle dommere i 'Last Comic Standing' (amerikansk talentshow for komikere, red.), ville han være sikker på, at han lige havde overbevist os om, at vi simpelthen bare missede hans skarpe og subtile punchline,' skriver hun i sit opslag.

Rosette Laursens humoristiske tone og vilde historie har hurtigt fået opslaget til at gå viralt. I skrivende stund har det modtaget 2100 reaktioner, 835 likes og mere end 400 kommentarer.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.