Henrik var Danmarks prins, men Kim Larsen var kongen. I hvert fald hvis man skal vurdere det ud fra de Google-søgninger, danskerne lavede i 2018.

Google har offentliggjort hvilke ord, danskerne søgte mest på i løbet af året, og den liste er domineret af VM og de store navne, som vi har sagt farvel til.

Når det kommer til person-søgninger er det Kim Larsen, som det danske folk har været mest interesseret i at slå op på nettet.

Han ligger nummer 1 i kategorierne ‘danskere’, ‘musik’ og ‘dem vi sagde farvel til’. Prins Henrik følger ham stærkt i både ‘danskere’ og ‘dem vi sagde farvel til’.

Men den altdominerende søgning i Danmark har været VM. Verdensmesterskabet i fodbold bonger ud hver gang, eventet afholdes.

Selvom Danmark røg ud i ottendedelsfinalen, så er VM stadig det mest søgte ord - ikke kun i Danmark, men i hele verden, hvilket siger noget om, hvad fodbold betyder for folk.

Indenfor musikken er søgningerne også præget af dødsfald. DJ’en Avicii ligger i top fem på danske søgninger og nummer to i kategorien ‘musik’. Hans navn er det næstmest søgte ord i verden.

Af højtplacerede, nævneværdige ord skal også nævnes den engelske hertuginde Meghan Markle, det uhyggelige internetfænomen Momo og den varme sommers mangelvære, ventilatoren.