Lyt til artiklen

Den amerikanske komiker Kathy Griffin er det seneste navn i rækken.

Flere kendisser har nemlig forladt – eller er decideret blevet smidt ud af – Twitter i kølvandet på, at Elon Musk har overtaget det sociale medie.

For Kathy Griffin faldt hammeren tilsyneladende, fordi hun gjorde grin med netop den nye ejer, skriver People.

Den 62-årige komikers Twitter-profil blev nemlig suspenderet søndag, efter hun havde skiftet sit kontonavn til 'Elon Musk' og parodieret Tesla-stifteren i et tweet.

»Jeg har besluttet, at stemme blåt for deres valg, er det eneste rigtige,« skrev komikeren under sit dække, hvor hun bad amerikanerne om at stemme på demokraterne til tirsdagens midtvejsvalg for at bevare rettighederne til abort.

Samme søndag havde Elon Musk nemlig annonceret, at Twitterprofiler, der efterligner kendisser og andre prominente personligheder, ville blive bandlyst, med mindre de var markeret tydeligt som parodiske.

Forinden havde den nye Twitter-ejer vedtaget, at alle kan få det blå verifikationsmærke på deres profil for otte dollar om måneden – et mærkat, som tidligere var forbeholdt verifikationen af netop prominente personligheder.

Samlet har det fået flere til at gøre som Kathy Grifin og ændre deres profilbilleder og profilnavne på Twitter til netop Elon Musk, skriver NBC.

Rigmanden Elon Musk er stifter af Tesla, og i oktober opkøbte han det sociale medie Twitter, hvilket allerede har skabt vidtrækkende diskussion.
Rigmanden Elon Musk er stifter af Tesla, og i oktober opkøbte han det sociale medie Twitter, hvilket allerede har skabt vidtrækkende diskussion. Foto: DADO RUVIC
Vis mere

Også Elon Musk omdiskuterede ekskæreste Amber Heard har fået deaktiviteret sin Twitter-profil efter ejerskiftet.

I onsdags var skuespilleren således ikke længere at finde på det sociale medie, skrev Film-News, selvom omstændighederne bag sletningen af profilen ikke er offentliggjorte.

Flere kendisser har dog været tydelige omkring, at de har forladt platformen i protest mod den nye ejer.

Det gælder blandt andet musikerne Toni Braxton og Sara Berilles, og herhjemme finder man blandt andre musiker Simon Kvamm på den liste.

'På denne dag, hvor dette medie er overgået til privat og enevældig styring på et nyt niveau, sletter jeg hermed min konto,' skrev han i et tweet forrige fredag, hvor Elon Musks køb af Twitter gik igennem.