Efter 39 år troede Maria Isabel Mariani fra Argentina, at hun havde fået den bedste julegave, hun kunne ønske sig.

Endelig var hun blevet genforenet med sit barnebarn, som hun ikke havde set siden 1976, da Clara Anahi Mariani Teruggi var blot tre måneder gammel, skriver BBC.

Det blev fejret som endnu en stor sejr for gruppen ‘Bedstemødrene fra Plaza de Mayo’, der kæmper for at genforene børn og familier, som blev skilt fra hinanden under militærdiktaturet i Argentina fra 1976 til 1983.

Men glæden var kortvarig. For det var ikke Clara Anahi Mariani Teruggi, der den 24. december var mødt op hos bedstemoderen, som også bliver kaldt ‘Chicha’.

Det stod klart to dage senere, da en DNA-test afslørede, at der de to kvinder ikke var i familie med hinanden.

»Det var et hårdt slag for Chicha,« siger Juan Martin Ramos Padilla, der er talsmand for Anahi Foundation, som Chicha har stiftet, ifølge BBC.

Han fortæller samtidig, at den 92-årige bedstemor er fast besluttet på at fortsætte arbejdet med at finde sit barnebarn.

Clara Anahi Mariani Teruggi forsvandt, da hun var tre måneder gammel. Hun blev fjernet fra sine forældre, der var medlemmer af Montoneros venstreorienterede gruppe. Det kostede moderen, Diana Teruggi, livet.

Faderen, Daniel Mariani, formåede i første omgang at flygte, da militæret slog til, men blev dræbt få måneder senere, ifølge BBC.

Hvad der siden er sket med Clara Anahi Mariani Teruggi er uvist. Men mange af de 500 børn, der menes at være blevet fjernet fra forældrene, blev adopteret af ikke-kommunistiske familier eller sendt på børnehjem, skriver BBC.