Disneys seneste casting til live actionudgaven af 'Lilo og Stitch' er ikke ligefrem blevet mødt med jubel og klapsalver.

Det drejer sig om rollen som Nani – Lilos storesøster – og skuespillerindens hudfarve og etniske oprindelse.

Den 22-årige skuespillerinde hedder Sydney Agudong. Hun er vokset op på Hawaii, hvor historien udspiller sig, men flere kritikere på Twitter mener altså ikke, at hun ser ud, som Nani gør i animationsfilmen fra 2002.

I den havde karakteren nemlig mørkere hud, sort hår og etniske træk, hvilket får flere til at mene, at det burde være en etnisk hawaiianer i rollen.

'Denne skuespillerinde er fra Hawaii, men ikke indfødt hawaiianer. Der er en klar forskel,' skriver en bruger på Twitter.

Nogle peger på, at valget af skuespiller er et eksempel på colorisme, altså diskrimination på baggrund af hudfarve:

'Når man ikke er indfødt eller af farve, er det måske ikke nemt at se problemet ved denne casting, men i vores miljøer er det et stort problem. Ingen kritik af Sydney (Agudong, red.), men Nani er en oprindelig hawaiianer med stærke træk og mørk hud. Denne casting er direkte colorisme.'

Men andre kan næsten ikke kan tro deres egne øjne:

'Ikke muligt, er det her ægte? Er det skuespilleren? Jeg mener, jeg burde ikke være overrasket, men her er jeg. Jeg er overrasket. Det er så tydeligt. Hvad tænkte de på?'

Disney har før været i problemer for deres castingvalg til live action-indspilninger.

Senest var det, da rollen som prinsesse Jasmine skulle besættes til filmen 'Aladdin'.

Her castede Disney den britiske skuespillerinde af indisk herkomst, Naomi Scott, i rollen som den mellemøstlige prinsesse.