Mange håbefulde forfattere kan skrive under på, at det er svært at få foden indenfor og finde et forlag, der vil tage chancen og udgive deres første bog. Meget svært endda.

Men det er trods alt de færreste, som har fået en så brutal afvisning, som den australske digterspire Frederick Charles Meyer fik af et forlag i Sydney tilbage i 1928, efter at han havde indsendt en prøve på sine poetiske evner. Nu er brevet med afvisningen blevet delt på Twitter, hvor det i løbet af ingen tid er stukket helt af med titusindvis af retweets og likes. Det skriver news.com.au.

'Alle breve med en afvisning må lægge sig ned. Vi har en vinder,' skriver Letters of Note på Twitter om de harske ord, Frederick Charles Meyer fik med på vejen af forlaget.

’Nej, du må ikke sende os dine vers, og vi vil ikke give dig navnet på et andet forlag. Vi hader ingen rivaliserende forlægger så meget, at vi vil bede dig om at belemre ham med dem (versene, red.). Det fremsendte digt er simpelthen elendigt. Faktisk har vi aldrig set noget værre,’ skriver forlaget Angus and Robertson i den korte, men endog meget kontante afvisning, hvor digterspiren bliver pillet fuldstændig ned.

Flere brugere har i kommentarfeltet delt billeder af de afvisninger, de selv har fået. Blandt andet blev en forespørgsel om muligheden for at afholde et fundraising-arrangement ikke ligefrem imødekommet:

En ung forfatter fornemmer, at folk i forlagsbranchen i virkeligheden tænker præcis det samme om hans skriblerier, som Angus and Robertson gjorde om Frederick Charles Meyers for 90 år siden.

'Som en forfatter, der i øjeblikket sender sin første roman til agenter (som varetager forfatternes interesser overfor forlagene, red.), er det, hvad jeg forestiller mig, går igennem deres hoveder, hver gang de læser mit værk,' skriver brugeren Liam Jack.

Men der er faktisk håb. For utroligt nok opgav Frederick Charles Meyer ikke ævred trods den benhårde afvisning fra Angus and Robertson. Det lykkedes ham at komme igennem nåleøjet og få udgivet en digtsamling i 1934.