Lørdag aften dannede Manchester Arena i England rammen om en af de største boksekampe i 2018. Men de to kamphaner var på forhånd ikke kendt for deres meritter i bokseringen.

Nej. Lørdagens to boksere - KSI og Logan Paul - er nemlig sværvægtere i videouniverset YouTube, hvor de samlet set bliver fulgt af næsten 40 millioner brugere. Kampen var derfor på forhånd døbt som 'den største begivenhed i internethistorien'.

Men det blev en fuser. De to havde trænet intenst op til bokseduellen, men da de seks runder var overstået, kunne ingen af de to kalde sig sejrherre.

To ud af tre dommere havde vurderet kampen som helt lige, og sådan skulle det altså ske, at kampen blev uafgjort.

KSI og Logan Paul kæmpede lørdag i en stor YouTube-boksekamp
KSI og Logan Paul kæmpede lørdag i en stor YouTube-boksekamp Foto: TOM JACOBS
Vis mere

Straks skreg Logan Paul og KSI (Olajide William Olatunji, red.) på en ny kamp, og det undrer ikke. Arrangementet var nemlig et særdeles indbringende et af slagsen.

Ikke alene købte i omegnen af 15.000 personer billet til kampen i Manchester Arena, men også næsten en million personer valgte at betale i omegnen af 60 kroner for at se kampen på YouTube.

En revanche vil altså lune i de to YouTube-stjerners pengepung, men hvem er det overhovedet, der gider betale næsten 100 kroner for at se to amatørboksere slås om intet andet end æren?

»De her to er monstercelebrities. Det er dem, som er tv-stjernerne i dag. Mere end det er dem, der er på det 'rigtige tv',« fortæller Jacob Holst Mouritzen, der er ekspert i unges brug af sociale medier.

Han sammenligner lørdagens duel med den danske celebrity-boksekamp mellem eks-fodboldspilleren Stig Tøfting og realitystjernen Sidney Lee. Dengang blev seerne snydt i endnu højere grad, da Stig Tøfting knockoutede Sidney Lee efter et par sekunder med en lille slagkombination.

KSI og Logan Paul kæmpede lørdag i en stor YouTube-boksekamp
KSI og Logan Paul kæmpede lørdag i en stor YouTube-boksekamp Foto: TOM JACOBS
Vis mere

»Logan Paul og KSI er begge to nogle karakterer, som folk enten elsker eller hader. Især er Paul Logal kontroversiel, og det betyder, at mange gerne vil betale penge for at se ham få et par på hovedet. I den sammenhæng er det ligesom Sidney Lee, der også er hadet af mange,« siger Jacob Holst Mouritzen.

'Kontroversiel' er nærmest en underdrivelse, når det kommer til Logan Paul. Ét er nemlig, at han igennem hele sin tid som youtuber har sagt, hvad der faldt ham ind, men i slutningen af 2017 trak han overskrifter i sådan en grad, at hele verden pludselig havde Logans navn på deres tunger.

KSI og Logan Paul kæmpede lørdag i en stor YouTube-boksekamp
KSI og Logan Paul kæmpede lørdag i en stor YouTube-boksekamp Foto: TOM JACOBS
Vis mere

I en såkaldt VLOG (videodagbog) var Logan Paul nemlig taget til Japan med nogle venner, og det dokumenterede han via en video, som han altid har gjort.

I videoen befandt gruppen sig i Aokigaharaskoven, der er berygtet som et sted, hvor mange japanere tager hen for at ende livet på egen hånd.

Og ganske rigtigt fandt Logan Paul og vennerne hurtigt et hængende lig i skoven, men herfra gik det galt. I videoen filmede stjernen nemlig liget tæt på, mens han nærmest grinende spurgte sin ven: »Hvad - har du aldrig stået ved siden af en død mand før?«

Kritikken haglede ned over Logan Paul efter den utilstedelige opførsel, og han måtte hurtigt lægge en video ud, hvor han undskyldte videoen. Den kan du se over artiklen.

Der er endnu ikke kommet en dato for revanchekampen mellem de to YouTube-stjerner.