Den britiske kvinde Sukhi Atwal har valgt at dele en overvågningsvideo af det øjeblik, hvor hendes 12-årige søn er involveret i et biluheld, som fører til hans død.

Den unge skoledreng blev kastet ud af bilen i maj 2015 og døde to dage senere på børnehospitalet i Birmingham i England.

Ulykken skete, fordi en taxachauffør, Nadeem Hussain, ikke overholdt vigepligten og derfor bragede lige ud i den bil, som Amar, Sukhi Atwals søn, var passager i, skriver Metro.

Nadeem Hussein blev idømt seks års fængsel for farlig kørsel, som resulterede i et dødsfald og medførte alvorlige skader på to personer.

»Vi vil aldrig komme os over tabet af Amar. Han var sådan en glad, klog og elskelig dreng. Han var et uskyldigt offer i ulykken, og der er nu et stort hul i vores liv, som aldrig kan udfyldes. At have sikkerhedssele på kunne måske have reddet hans liv. I det mindste kunne det have givet ham en større chance for overlevelse,« fortæller Sukhi Atwal til Metro.

Moren ved, at de aldrig kan få Amar tilbage, men hun håber meget, at hun ved at vise videoen kan opmuntre både unge og gamle til at passe på sig selv og tage sikkerhedssele på, så andre familier ikke skal gennemgå det samme som hendes.

Derfor vil Sukhi Atwal tage med det lokale politi rundt i Midlands i England, hvor hun vil opfordre bilister til at være opmærksomme på, at alle i bilen har sikkerhedssele på.

Politiet vil også bruge billeder fra videoen til foredrag på skoler, som skal lære børnene om sikkerhed i trafikken. For selvom det har været lovpligtigt i mere end 30 år at have sele på i England, så er der stadig rigtig mange, der ikke tager den på, siger det lokale politi.