Der blev blinket med lygterne, hujet fra bilerne og dyttet med hornene til Cinematekets pop up-drive-in-bio i Nordhavn torsdag aften.

For kort inden den populære danske film 'Blinkende lygter' kunne ses på det store lærred, fik de omtrent 200 bilejere og deres medpassagerer sig noget af overraskelse.

På scenen foran dem stod tre ud af filmens fire hovedpersoner pludselig.

I anledning af filmens 20-års jubilæum havde Cinemateket, der er en del af Det Danske Filminstitut og står bag pop op-drive-in-bioen sammen med Meyers og Apple Flower Festival, fået overtalt Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og Ulrich Thomsen til at møde på pladsen i Nordhavn, hvor arrangementet finder sted.

Foto: Anders Fabricius Hansen
Vis mere

»Vi havde en snak med nogle af vores redaktører og produceren Kim Magnussen, og så fandt vi ud af, hvem der kunne komme,« fortæller marketingsansvarlig hos Cinemateket Johannes Nidam.

Og det faldt tilsyneladende i god jord hos de fremmødte gæster.

Johannes Nidam rapporterer om nærmest euforisk stemning, da de tre skuespillere og andre fra holdet bag filmen trådte op foran lærredet.

»Folk var totalt overraskede, og der blev dyttet og blinket noget med lygterne,« fortæller han og tilføjer:

»Det hele kom i stand et par dage inden, så vi var meget spændte på, hvordan det ville blive modtaget.«

Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og Ulrich Thomsen var alle mødt op med deres familier, og de kunne efterfølgende sætte sig til rette i deres biler og se filmen om de fire barndomsvenner Torkild, Peter, Arne og Stefan.

'Blinkende lygter' havde premiere i 2000 og modtog adskillige priser.

Hertil solgte filmen mere end 435.000 biografbilletter.