En kort, hjemmelavet musikvideo er de seneste dage gået viralt. Afsenderen er en 25-årig studerende, der tog Facebook i brug i jagten på en billig studiebolig i København. Og det skulle hurtigt vise sig, at være en rigtig god ide.   

For normalt er det forbundet med afslag efter afslag, når unge med lys og lygte leder efter en billig lejebolig i København. For 25-årige Mads Ladekarl fra Viborg, var det dog helt omvendt. Sammen med nogle venner lavede han nemlig en rap-video, som hurtigt gik viralt på Facebook og derefter strømmede boligtilbuddende ind.

Det fortæller han selv til BT.

»Det hele blev jo vendt på hovedet, for det endte med, at jeg skulle sidde og sortere i henvendelser fra folk, der gerne ville have mig boende, og ikke omvendt. Det havde jeg slet ikke forventet, men man må sige, at det virkede,« fortæller Mads Ladekarl om sin video.

Videoen er på kort tid blevet set mere end 300.000 gange og har opnået mere end 1400 delinger på Facebook. Omkring 30-40 henvendte sig oven i købet direkte til Mads Ladekarl og tilbød ham et sted at bo. Og allerede efter seks dage havde den unge mand fundet sig et værelse på Vesterbro, hvor han skal bo i en lejlighed med to andre.

»Det er jo virkelig fedt. Jeg havde da håbet på, at videoen ville have en eller anden form for effekt. Men jeg havde ikke regnet med, at det skulle gå så hurtigt,« fortæller Mads Ladekarl, som fik hjælp af gode og musikalske venner til at lave den populære video.

Selvom den originale idé virkede over al forventning, var der alligevel en plan med at skifte den traditionelle boligansøgning ud med en rapvideo.

»Jeg har lagt mærke til, at rigtig mange søger efter boliger via Facebook. Problemet er bare, at langt de fleste ansøgere skriver, at de er 'udadvendte', 'ikke-rygere' og alle de andre klicheer. Og så drukner man bare hurtigt i mængden, fordi så mange andre også leder efter et sted at bo. Så for mig handlede det om at lave noget, som jeg ikke selv havde set før. Og så tror jeg, at de fleste kan høre i videoen, at jeg ikke ligefrem er en fantastisk rap-sanger. Den er i hvert fald lavet med en vis ironisk distance, hvor jeg prøver at lave lidt sjov med mig selv. Og det tror jeg godt, at folk kan lide,« siger Mads Ladekarl.