'Når du indser, at du er så meget mere end dit udseende, er der en styrke i at kigge indad, og finde ud af, at du er smuk på mere vigtige områder. Du er så stærk, at det er smukt. Du er så omsorgsfuld, at det er smukt'.

Sådan lyder noget af teksten til det billede, som 25-årige Sofia Grahn har lagt på Instagram, og som du kan se øverst her i artiklen.

Gøteborg-pigen lider af akne i ansigtet, og det har i mange år fået hende til at isolere sig i sin lejlighed og undgå social kontakt. Hun led af depression og angst, og hvis hun lagde billeder på Instagram, var hun sminket og retoucheret til ukendelighed.

Men 24. oktober i fjor tog hun en beslutning, der skulle vise sig ikke bare at ændre hendes liv, men også inspirere mennesker i hele verden: Hun lagde et usminket og ubehandlet billede af sig selv på Instagram.

»Det var utroligt skræmmende i starten. Mit hjerte sad i halsen, da jeg skulle offentliggøre det. Tidligere, da jeg tog selfies, var fokus på at tage billeder i de rette vinkler, med den rette redigering, for at få aknen til at forsvinde. Nu var formålet i stedet at vise, hvordan min hud faktisk ser ud,« siger Sofia Grahn til P4 Gøteborg.

Hun oprettede Instagram-profilen 'isotretinoinwiths', da hun startede et behandlingsforløb, som skulle få bugt med bumserne, og besluttede sig for at dokumentere udviklingen.

Men tingene tog pludselig fart, og nu følges hun af mere end 34.000 mennesker fra hele verden, og hyldes for at være foregangskvinde for det, der kaldes 'skin positivity'. Hun har grebet bolden og kommunikerer meget med de mange mennesker, som kontakter hende om deres egne problemer.

»Jeg synes, det er godt, man kan snakke om, hvad det gør ved folk at have akne. Så får man en bedre forståelse af hinanden, og kan bedre hjælpe til,« siger svenskeren.