Det kan have sine omkostninger at gå efter olympisk metal.

Ja, det kan koste næsten alt.

Sådan har det været for amerikanske Katie Uhlaender, der i Peyongchang stiller op i disciplinen skeleton. Øverst i artiklen kan du se mere til de hurtigste sportsgrene ved vinter-OL

»Jeg har investeret alt, jeg har i det her OL. Jeg er arbejdsløs, jeg er hjemløs, jeg skylder mere end 120.000 kroner væk,« siger Katie Uhlaender i et interview med OL-arrangørernes hjemmeside, ifølge Expressen.

33-årige Katie Uhlaender står foran sit fjerde OL.

Hun har aldrig vundet en medalje – men nu skal det være. I 2018.

»Investeringerne begynder at bære frugt. Jeg har lige talt med min familie, og jeg føler så meget kærlighed. Jeg har en fornemmelse af, at tingene kommer til at udvikle sig, som de var tiltænkt,« siger Katie Uhlaender.

Herunder kan du se hende i aktion:

epa06501827 Katie Uhlaender of the US in action during Women's Skeleton training at the Olympic Sliding Centre during the PyeongChang 2018 Olympic Games, South Korea, 07 February 2018. EPA/VASSIL DONEV Vis mere

Vis mere

Hun er selvfølgelig ankommet til den sydkoreanske OL-by og har testet banen. Og hun er begejstret.

»Banerne er meget hurtigere end sidste år, jeg blev meget overrasket. Men isen føles fantastisk, og jeg fnisede halvvejs nede af banen, fordi jeg kørte ind i væggene. Jeg kørte ind i alt,« siger Katie Uhlaender:

»Da jeg kom ned, så jeg Lizzie Yarnold (britiske skeleton-udøver, red.) og sagde til hende: ’Herregud, hvor er det sjovt’. Jeg er så glad og taknemmelig over at få lov til at være her.«

Lyder det fra Katie Uhlaender, der som karrierens bedste resultater har to guldmedaljer fra VM i 2012.

Ved OL var hun tættest på at vinde en medalje ved Sochi i 2014.

Her blev amerikaneren nummer fire kun fire hundrededele efter russiske Elena Nikitina, der siden er kommet under doping-anklage.

Katie Uhlaender lå derfor til at blive opgraderet til en bronzemedalje, men kort før OL i år har den internationale sportsdomstol, CAS, omgjort den beslutning.

OL i Peyongchang begynder fredag 9. februar og løber frem til 25. februar.

Se også