Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Øv! Så gik den ikke længere. Kvartfinalen blev endestationen for de danske ishockeystjerner.

På trods af en fremragende dansk indsats mod stormagten ROC, måtte Danmark se sig besejret med 1-3 efter et stort drama.

Danskerne var i store problemer i første periode, men en stærk dansk offensiv startede den rød-hvide jubel i anden periode. Russerne viste dog klassen i de sidste 20 minutter, og selv om Danmark var uhyre tæt på en udligning i tredje periode, blev det kun lige ved og næsten for turneringens helt store overraskelse, der døde med skøjterne på.

Herunder kan du læse B.T.s dom over kampen:

Kasper Schmeichel har taget patent på kaldenavnet 'Muren', men Sebastian Dahm har for alvor lagt billet ind på at overtage det, hvis det en dag skal gives videre. For hold nu op, hvor spillede han en brandkamp! Hele 37 redninger fra den danske målmand, som genfandt det tårnhøje niveau, som vi ved, at han har. Vigtige redninger på vitale tidspunkter, og de fleste af dem holdte han flot. Stor landskamp af den rutinerede mand mellem stængerne, som flere gange pillede pynten af russernes skud.

Karakter: 5

Det er nærmest umuligt at pege på én af danskerne, som bør få dette prædikat efter den præstation. Men hvis man alligevel skal pege på én, lander den for fødderne af Peter Regin. Han er én af Danmarks største stjerner gennem tiderne, men onsdag morgen viste den tidligere NHL-stjerne ikke helt det topniveau, som han ellers har været garant for i denne turnering, og som en af de bærende kræfter på det danske mandskab, bør vi kunne tillade os at forvente lidt mere i så vigtig en kamp. Burde have gjort mere for at holde i pucken og sende det danske spil ud af egen zone og dermed længere frem på banen.

Karakter: 3

Nikita Nesterov. Det navn giver med al sandsynlighed flere af de danske stjerner mareridt i nat. For den russiske spiller sendte i slutningen af anden periode et langskud afsted, hvor Sebastian Dahm var prisgivet i det danske mål. Faktisk så han kun røgen fra den kanonkugle, som russeren bragede op i hjørnet. En voldsomt trist skæbne for Danmark, men hvor var det et vildt mål at overvære!

Danmark har for længst skrevet historie, og kvartfinalen giver et gigantisk rygstød til dansk ishockey. At ende blandt de otte bedste nationer ved De Olympiske Lege virkede nærmest ulogisk, inden turneringen gik i gang, men Frans Nielsen og co. har overrasket alt og alle undervejs. Danmark hører til blandt verdenseliten – det kan der ikke slet ikke være tvivl om.

Andre læser også