Ole Einar Bjøerndalen
Ole Einar Bjøerndalen Foto: ALBERTO PIZZOLI
Han har for længst skrevet sig ind i de norske historiebøger, som et af landets største sportsudøvere. Lørdag eftermiddag tilføjede Ole Einar Bjørndalen endnu et kapitel til fortællingen om hans imponerende karriere.

I 10 kilometer sprint knuste den 40-årige skiskytte Ole Einar Bjørndalen lørdag sine konkurrenter og vandt sin syvende OL-guldmedalje. Det var samtidig Bjørndalens 12. OL-medalje i alt, hvilket er en tangering af landsmanden Bjørn Dæhlies vinterolympiske rekord.

Der stoppede rekordhøsten imidlertid ikke. Med OL-guldet i Sotji er Ole Einar Bjørndalen nu den ældste udøver nogensinde til at stå øverst på medaljeskammelen i en individuel disciplin ved et vinter-OL. Det er vel at mærke 20 år efter, han OL-debuterede på hjemmebane i Lillehammer.

- Det var et rigtig godt løb. Jeg gjorde alt, jeg havde planlagt. Det var lidt ærgerligt med det første stående skud, men ellers var jeg fin og rolig og følte jeg havde kontroll. Jeg disponerede perfekt, og gjorde det jeg var bedst til, sagde Bjørndalen efterfølgende til norsk TV 2 om sit eneste fejlskud under sprinten.

Ole Einar Bjørndalen sejrede foran østrigske Dominik Landertinger og tjekken Jaroslav Soukup.

 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.