Lyt til artiklen

BTs læsere er ikke i tvivl: Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard var de rigtige vindere af 'Vild med dans', og det er helt i orden, at deres freestyle havde lånt elementer fra et søsterprogram i udlandet, mener de.

Fredag aften dansede bokseren Sarah Mahfoud og danser Morten Kjeldgaard sig direkte ind i alle Vild med dans-fansenes hjerter og løb med sejren i det populære tv-program.

De to sluttede den 13. sæson af med en smuk og rørende freestyle til Coldplay-nummeret 'Fix You.'

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Et nummer, der også er blevet brugt flere gange i andre udenlandske danseprogrammer, blandt andet i 'Strictly Come Dancing', der bliver sendt på britiske BBC.

I et afsnit fra 2015 danser parret Georgia May Foote og Giovanni Pernice til samme nummer, og her har Georgia May også bind på øjnene - på samme måde som Sarah Mahfoud havde det i begyndelsen af hende og Morten Kjeldgaards finaledans.

Umiddelbart efter programmet indrømmede Morten Kjeldgaard da også til BTs udsendte, at han har hentet inspiration fra de britiske kolleger.

»Ja, den har vi skævet til. Det er samme sang, de starter også med bind for øjnene, og det er helt sikkert der, jeg også har hentet inspiration. Men hvis man kigger på den, så kan man se, at dansen er noget andeledes, men det er helt sikkert der, jeg har hentet noget inspiration,« forklarede han i Forum Horsens fredag aften efter finalebraget.

Han tilføjede, at han - som så mange andre - henter inspirationer alle mulige steder fra, og han ser ikke noget problem i at låne elementer fra kolleger.

Det er BTs læsere fuldstændig enig med ham i. I en afstemning på bt.dk svarer hele 86 procent 'nej' til, at vinderparrets freestyle er plagiat, og i kommentarsporet på vores profil på Facebook lyder den gennemgående kommentar: 'De var bare de bedste.'

Udover freestyle dansede Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard også jive og showdance i finalen, som de vandt over skuespillerinde Mille Dinesen og Vild med dans-veteranen Mads Vad.