'Vild med dans'-værten Claus Elming måtte redde både Rene Holten Poulsens og seernes humør efter, at Britt Bendixen under fredagens 'Vild med dans' fik hånet Rene Holten Poulsen med ordene: 'hvis du ikke kan lære at danse bedre på en uge, er du ikke så begavet, som jeg troede'.

Claus Elming reagerede spontant og sagde: »Britt, du er fyret«.

Dagen derpå har Claus Elming haft tid til at reflektere over hele situationen.

»Jeg synes faktisk generelt, at vi har et dommerpanel, der supplerer hinanden fantastisk. I den sammenhæng er Brit en 'loose cannon' (løst missil, red.), og det gør hende til en særlig attraktion ved programmet. Men i går gik det hele i en retning, der ikke var fair overfor Rene, og så var det mit job at beskytte parret og samtidig sørge for at bevare den gode stemning. Jeg nåede at tænke, at det her var langt ud over grænsen, og så reagerede jeg i nuet med at sige 'Britt du er fyret',« siger Elming og fortsætter:

»Men hvad seerne ikke ved er, at Britt og jeg har en intern joke omkring det. Hver uge kommer Britt hen efter udsendelsen og spørger, hvordan jeg synes, det gik. Og så driller jeg hende med at sige, at 'det gik sgu ikke så godt i aften, Britt. Du behøver nok ikke komme i næste uge'.«

Claus Elming fik også hurtigt sendt Rene Holten Poulsen og Jenna Bagge ud til Sarah Grünewald, og så gik 'showet' hurtigt videre.

Har du tidligere oplevet at stemningen i studiet gik fra 30 grader til frysepunktet på så kort tid?

»Nej, men det ved jeg nu heller ikke, om den gjorde. Der gik et sus gennem publikum, men vi kom hurtigt videre lige indtil internettet gik amok, og I begynder at grave i det. Britt kommer til at formulere sig uheldigt, for selvfølgelig mener hun ikke, det hun siger. Og derfor ville hun også gerne forklare sig,« siger Elming.

Han fortæller, at Britt ville påpege, at Rene kun skulle ramme tre grundtrin i sin dans og dem misser han. Men det er efter Elmings opfattelse hverken fordi Rene Holten ikke har trænet, eller fordi han ikke er intelligent.

»Tværtimod, Rene er super skarp. Og det passer heller ikke, at han ikke har trænet nok. Han er træningsnarkoman, og træner alt det, han må. Jeg overværede ham selv til generalprøven om eftermiddagen, og da gik det super godt. Men der sker noget med folk, når de kommer på live-tv.«

Elming mener ikke, at Britts kritik af Rene var rimelig, men han mener til gengæld heller ikke at seernes kritik af Britt Bendixen er rimelig.

»Det var en helt igennem fantastisk aften, og vi er meget stolte af det, vi leverede i går. Britt er ked af det og har sagt undskyld. Hun er 72 år, har lige haft debut som skuespiller i Erik Clausens nye film og har virkelig god humor. Kender du andre, der er så frisk i den alder? Det var en uheldig kommentar, men de er gode venner igen,« siger Elming.