Lyt til artiklen

I aftes dansede en af veteranerne i ’Vild med dans’ af efter at have været med i 11 år

’Vild med dans’ gav den professionelle danser Mie Martha Moltke et helt nyt liv, en ægtemand og fik hende til at opgive at blive lærer. Men i aftes tog den blonde danser sine sidste trin i ’Vild med dans’-regi.

Hun har svunget bønnestagen Peter Mygind, tyksakken Master Fatman, muskelmanden Sven-Ole Thorsen, tv-værten Hans Pilgaard. Mens partneren i år har været den hiv-smittede singersongwriter Thomas Büttenschøn.

I 11 sæsoner af ’Vild med dans’ har den blonde, langbenede professionelle danser Mie Martha Moltke indtaget dansegulvet med 11 forskellige partnere. Men nu er det slut. Definitivt. Det har den i dag 34-årige danser besluttet. Finalen i aftes i Forum Horsens blev Mie Martha Moltkes sidste dans.

»Jeg har været med i 11 år, og der er alle mulige grunde til, jeg stopper. Jeg har blandt andet et barn, der bliver større og snart skal i skole, men jeg har også lyst til at lade nogle andre komme til,« lyder det fra en lettere stresset Mie Martha Moltke til BT lige efter, hun kommer fra generalprøven forud for aftenens finale i ’Vild med dans’.

Læste til lærer

Det var i efteråret 2005, seerne første gang stiftede bekendtskab med Mie Martha Moltke. Dengang havde hun lagt danseskoene på hylden et par år forinden og læste i stedet til lærer. Men selv om hun ikke anede, hvad programmet gik ud på, sagde hun alligevel ja.

Det ændrede hendes liv. For den 24-årige selvpensionede danser satte nemlig lærerbøgerne til side, og danseskoene blev i stedet hentet frem fra skabets glemsel.

Men hvad Mie Moltke ikke vidste var, at en anden og helt ny verden skulle åbne sig for hende et par år efter.

Mie Moltke i sexet lingeri - 1

Nemlig da hun blev sat til at lære skuespilleren Lai Yde at danse i 2007. Parret forelskede sig bogstaveligt talt for åben skærm. Og skuespilleren, der aldrig har lagt skjul på sin interesse for det alternative, eller at han dyrkede tantrasex, førte hende ind i en fuldstændig ny og ukendt verden. Men den nye verden afskrækkede ikke den ellers så blufærdige danser. For parret giftede sig, og i 2011 fik de kærlighedsbarnet Milo.

Det er også sammen med Lai Yde, at hun har bygget sit dansestudie Soulhouse på Nørrebro i København. Her underviser hun blandt andet i ’Feminine Flow’ – et koncept, hun selv har udarbejdet, hvor der arbejdes med at »fremme den indre kvindelige kerne gennem bevægelse«.

»Jeg har fået hele mit liv ud af, at være med i ’Vild med dans’. Men nu vil jeg også gerne bruge noget mere tid på mit dansestudie. For i bund og grund er hele Feminine Flow i mig, og alt, hvad der er omkring det, skal udfoldes noget mere,« fortæller hun som endnu en af bevæggrundene for at stoppe i Vild med dans.

Og tilføjer:

»Der kommer også en bog.«

Den erfarne danser stopper ellers på toppen. For denne sæson har været hendes absolut bedste, i hvert fald hvis man skal dømme efter resultatet. Hun og Thomas Büttenschøn dansede sig nemlig helt op til en 4. plads. På trods af at de nåede at være i omdans fire gange. Men hver gang stemte seerne dem videre. Indtil omdansen var mod skuespilleren Laura Bach og Michael Olesen i program 10.

Oplevede aldrig finalen

Hvordan har du det med, at du aldrig er endt i en finale?

»For mig er ’Vild med dans’ alt andet end en dansekonkurrence. For mig er det menneskene og det, dansen gør ved folk. Derfor er det fint, at jeg aldrig har været i en finale,« lyder det afklaret fra danseren, der lige når at tilføje endnu en kort bemærkning, inden hun og partneren Thomas Büttenschøn skal gøre sig klar til aftenens finale.

»Jeg har haft den her pragtfulde mand (Thomas Büttenschøn, red.), som partner, siger hun og rækker ud efter sangeren med Gjøll-troldehåret.

»Det er den perfekte måde at slutte på.«

I aftes dansede den professionelle danser Mie Martha Moltke af i ’Vild med dans’ efter 11 års deltagelse. Til venstre ses hun sammen med partneren Thomas Büttenschøn, som hun opnåede sit bedste resultat, en 4. plads med. ?Foto: Henning Bagger
I aftes dansede den professionelle danser Mie Martha Moltke af i ’Vild med dans’ efter 11 års deltagelse. Til venstre ses hun sammen med partneren Thomas Büttenschøn, som hun opnåede sit bedste resultat, en 4. plads med. ?Foto: Henning Bagger
Vis mere