Både dansere og dommere vender tommelfingeren nedad, når Allan Simonsen træder ud på dansegulvet. Men hos seerne har fodboldlegenden genvundet sin heltestatus

Dansen ligger bestemt ikke til højrebenet, som fodbolden gjorde i Allan Simonsens unge dage. Derfor har han indtil videre fået de ultimativt laveste dommerkarakterer i ’Vild med dans-historien’.

Men danskerne har samlet sig om fodboldhelten, og hvis det bliver ved, kan Simonsen gå hele vejen uden dommernes støtte. Det bekræfter TV2s underholdningschef, Gitte Madsen.

- Der er ikke noget i formatet, som gør, at Allan Simonsen ikke kan vinde det. Formatet er skruet sådan sammen, at seere og dommere sammen finder ud af, hvem der skal i omdans, og så beslutter seerne, hvem der skal hjem, siger hun.

Kritikken er de seneste uger haglet ned over Allan Simonsens stive ben og nervøse trin, og det er i dén grad lykkedes den tidligere fodboldspiller at kuppe hele debatten omkring danseprogrammet, så ingen kan sige ’Vild med dans’ uden at sige Allan Simonsen.

Holst: Allan må ikke vinde

Silas Holst, der tidligere har været med som danser i programmet, synes, det er modigt af den 60-årige tidligere fodboldspiller at stille op. Han ser dog nødigt, at Europas bedste fodboldspiller anno 1977 bliver ’Vild med dans’-vinder anno 2013.

- Allan er den dårligste, der nogensinde har været med. Set med danseøjne må han for guds skyld ikke vinde, for så vil meget af det seriøse dø. Der er mange, der knokler og træner, og hvis han slår alle ud, fordi han er blevet kult, så synes jeg, at der er noget galt, siger Silas Holst.

Men danskerne elsker at holde med anti-helten og gå stikimod autoriteter som dommerpanelet i ’Vild med dans.’ Det vurderer livsstilsekspert Anne Glad fra DR-programmet ’Kender du typen,’ der har undersøgt, hvilke værdier der kendetegner danskerne.

- En af de klassiske danske helte er Klodshans-figuren. En outsider, som ikke er den rigeste eller klogeste eller dygtigste, men som ved hjælp af charme og evne til at bøje reglerne klarer sig igennem alligevel, siger Anne Glad.

Ifølge hende har danskerne en sund skepsis overfor autoriteter, så når dommerpanelet vender fire 1-taller i vejret overfor vores fodboldhelt, får vi lyst til at drille dem lidt.

- Det er slående, hvordan vi ikke tager den der ekspertise til efterretning og baserer vores stemmer på det, men at vi i stedet baserer det på vores følelser og vores hjerter, siger Anne Glad.

Dommer Jens Verner håber ikke, at der er opstået en trods-følelse, så seerne kun går imod dommerne for at lave ravage.

- Det ville være synd for de andre dansere. Men man skal huske, at konceptet er en underholdningsaften. Og det er vanvittigt underholdende at se en Allan som ikke kan en disse, men som har charme og gør, hvad han kan.

Støttegrupper med det ene formål at støtte den tidligere Barcelonaspiller som vinder i ’Vild med dans’ er så småt ved at få liv på Facebook. I sidste uge opfordrede de to værter Esben Bjerre og Peter Falktoft fra P3-programmet Monte Carlo deres godt 500.000 lyttere til at stemme på fodboldikonet.

Hundebøll: Han bliver farlig

Og selvom sangeren og musikeren Mattias Hundebøll måtte forlade danseprogrammet i sidste uge, indrømmede han gerne, at han stemte på Allan Simonsen.

- Der var andre, jeg hellere så ude end Allan. Han har rykket sig, så nu bliver han farlig. Det har været træningslejr for ham de seneste uger, og nu starter sæsonen, og han er i topform, sagde Mattias Hundebøll.

Underholdningsredaktør Gitte Madsen ser ikke noget problem i, at seerne bliver ved med at sende Simonsen videre trods manglende danseevner.

- Det er fantastisk, at man i en tiende sæson kan skabe kult omkring en deltager i et underholdningsprogram. Det er vi da megastolte af. Seerne har reddet hans røv nogle gange, og det må vi se om fortsætter, siger hun.

Andre læser også