Steen Lund, der i år bliver skuespillerinden Kaya Brüels dansepartner i 'Vild med dans', er skuffet over, at TV2 har valgt balletmester Nicolaj Hübbe som ny dommer i programmet. Han er bekymret for det faglige niveau, og ville nok ikke stille op, hvis han havde kendt til det nye dommervalg på forhånd.

- Jeg er meget skuffet over, at man har valgt en ikke-konkurrencedanser som dommer. Programmet er jo stadig baseret på de ti standard og latindanse, så der vil være tekniske elementer, som han ikke vil have indsigt i, siger Steen Lund til Bt.dk.

LÆS OGSÅ:

Steen Lund  har været med i fire sæsoner af 'Vild med dans' og vandt blandt andet programmet i 2006 sammen med håndboldspiller Christina Roslyng. Han går særligt op i latindansene og med Hübbes tilgang og Allan Tornsbergs afgang, er han bekymret over, at programmet mister sin latin-ekspert:

- Allan Tornsberg var den eneste latinekspert i panelet. Det er ikke for at negligere de andre dommere, men de er bare eksperter i standard, og da jeg selv er latindanser, er jeg enormt skuffet over, at TV2 har gjort så meget for at få mig med i år, når de piller eksperten på mit område ud.

Ved ikke noget om standard- og latindans


Steen Lund håber, at Hübbe sætter sig ind  i dansenes historie og koreografi, men han tvivler på, at det bliver godt.

- Jeg tror heller ikke, han ville bryde sig, om hvis jeg skulle dømme hans ballet. Selvfølgelig er han en dygtig mand og ved en masse om bevægelse, men.. Jeg vil godt spørge ham, om han ville bryde sig om, at jeg skulle udtage dansere til hans skole på den kongelige ballet. Det tror jeg ikke, han ville synes var så fantastisk.

Stiller stadig op

Selvom Steen Lund er mere end almindelig skuffet over Hübbes indtræden i 'Vild med dans', har han dog ingen planer om at droppe programmet.

- Når man siger 'a' må man også sige 'b'. Men det er klart, at jeg havde overvejet kraftigt ikke at stille op, hvis jeg på forhånd vidste, at han skulle have været dommer. Programmet giver mig dog så mange glæder og udfordringer,  så jeg kan ikke lade være med at stille op, og jeg glæder mig til at komme igang.

Steen Lund vil ikke kommentere på kokain-anklagerne mod Hübbe.

Andre læser også