Der er gået et halvt døgn siden Steen Lund og skuespillerinde Kaya Brüel røg ud af Vild med dans, men vreden har endnu ikke lagt sig.

Den professionelle danser Steen Lund var mildest talt ikke tilfreds med måden, de fire dommere dømte på, da de fredag aften blev dømt ud af danseprogrammet efter omdans mod skuespiller Nikolaj Kopernikus og Viktoria Franova.

Steen Lund udtalte efter showet, at han ikke har lyst til at være med i Vild med dans igen, og det holder han fast i, selvom han har haft en nat til at sove på tingene.

- Man lægger utrolig meget tid og energi i at være med, og når man så ikke bliver bedømt sagligt, mister jeg lysten til at være med, så som det ser ud nu er det slut med Vild med dans, siger Steen Lund til bt.dk.

Han mener, at dommerne dømmer for lidt efter faglige parametre og i stedet lader sig forblinde af andre faktorer som dansernes energi.

- Jeg tror, jeg taler for 85 procent af de professionelle dansere, der er med i Vild med dans, når jeg siger, at der er sket en dårlig udvikling i denne sæson. Der er ikke konsistens i den måde dommerne dømmer på.

I programmet fredag skulle alle parrene danse swing på samme tid. I lørdagens B.T. bakker Thomas Evers Poulsen op om Steen Lunds kritik. Den professionelle danser og tidligere vinder af Vild med dans mener, at Kaya Brüel og Steen Lund var de eneste, der virkelig dansede swing.

Den opbakning er Steen Lund glad for.

- Nu har jeg ikke set, hvordan de andre dansede, fordi jeg havde travlt med vores egen dans, men jeg er beæret over den opbakning. Også Michael Olesen har sagt til mig, at vi var de eneste, der ramte dansen.

Steen Lund understreger, at han ikke nødvendigvis mener, at dommerne har været uretfærdig over for netop ham selv og hans dansepartner. Kritikken går generelt på den måde dommerne dømmer på. Og den måde har altså fået ham til at sige farvel til Vild med dans.

Direkte henvendt til dommerne har han denne besked:

- Hold jer til jeres faglighed og lad seerne om at dømme subjektivt.