- Det var den vej, det bar hen. Men i det mindste røg vi sammen. Sådan lyder det fra Kaya Brüel og Steen Lund, der blev sendt ud af TV2s dansekonkurrence Vild med dans.

Det var anden gang, at parret var i farezonen, og i sidste uge var de bange for at ryge, fordi Kaya Brüel var i München. Men her reddede seerne dem videre. Sådan gik det dog ikke i aften.

- Det er helt fint. Selvfølgelig ville jeg gerne havde været med længere tid. Men det er også benhådt, Hver uge er en eksamen, hvor man skal vurderes af dommerne. Det vil jeg ikke savne. Det er et hårdt pres. Men jeg vil savne alt det andet, lød det fra Kaya Brüel, mens Steen Lund havde svært ved at skjule sin skuffelse og frustration.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

- Vi var aldrig favoritterne. Slet ikke blandt dem, der virkelig skulle vurdere os på dansen, sagde han og hentydede til dommerpanelet.

- Jeg vil aldrig mere være med i Vild med dans, siger han og fortsætter:

- Jeg synes ikke, at dommerne gør deres job. Det er pludselig blevet dommernes subjektive holdninger, der er afgørende, i stedet for faglighed, siger han og understreger, at programmet desuden tager rigtig meget af hans tid, når han også har en familie og et fuldtidsarbejde at passe.

- Men vi har haft det fantastisk. Og det har været en sjov oplevelse, sagde han og ville ikke kommentere det yderligere.

- Jeg må hjem og se, hvordan vi virkelig dansede. Men jeg synes, vi klarede vores swing godt, sagde han og lykønskede i stedet Nicolaj Kopernikus og Viktoria Franova, der også kom i farezonen men blev sendt videre af sms-stemmerne.

I det hele taget var aftenen præget af stor intern konkurrence parrene imellem. Som noget nyt havde TV2 arrangeret, at alle skulle danse swing samtidig. Alle kvinderne var ved den lejlighed iklædt flotte designerkjoler:


TIL Vild med Dans 2011

Dommerne skulle vælge et par ud ad gangen, indtil det bedste par stod tilbage på gulvet. Det par, der røg først ud var Kaya Brüel og Steen Lund, mens Anne-Sofie Espersen og Mads Vad vandt swing-konkurrencen. Og det fik flere af de tidligere dansere, der overværede showet i studiet, til at fare op.

- Det var et sjovt nyt tiltag, men jeg er rystet over dommerne, lød det fra B.Ts danseekspert Thomas Evers Poulsen.

- De dømte slet ikke swing, de var mere betaget af energien, løft, spark og spjæt i de mere jive og rock ’n roll danse, som der blev danset mest af. Faktisk var det kun Kaya og Steen, der dansede reelt swing, raste han.

Også danseren Michael Olesen, der har dannet par med Pia Allerslev var overrasket over dommernes vurderinger. Han sad i aftes med blandt publikum og kunne tydeligt følge med, da de seks par dansede swing.

- Kaya og Steen var de eneste, der virkelig dansede swing. Der var masser af fed energi blandt de andre par, og det blev dommerne helt sikkert fanget af. Men det er ikke det, de skulle vurdere, sagde han. Også Ole Kibsgaards partner Karina Frimodt skældte ud over dommerne. Hende og Ole Kibsgaard røg ud sidste fredag, men parret nåede at modtage swing-undervisning med de andre.

- Og der var kun to af parrene, der virkelig dansede det, som vi blev instrueret i, sagde hun og hentydede også til Kaya og Steen, ligesom hun mente, at Sophie og Silas også klarede det fint.