Mia Lyhne og Thomas Evers Poulsen mener begge, at 'Vild med dans' ændrede deres liv, da de i 2005 vandt programmet som de første. 

Tilbage i allerførste sæson af 'Vild med dans' dansede Mia Lyhne og Thomas Evers Poulsen sig direkte ind i danskernes hjerter. Her vandt de som det første par TV2s populære underholdningsprogram med en vaskeægte brudevals. En dans, der for alvor sparkede gang i deres karriere.

Det fortæller skuespillerinden Mia Lyhne, der i dag blandt er kendt fra tv-serien 'Klovn'

- Personligt har jeg aldrig været i bedre form. Det var rigtig positivt. For min karriere betød det, at jeg blev kendt. Desværre skal man have et kendt ansigt som skuespiller, og det hjalp 'Vild med dans' mig med at få, fortæller Mia Lyhne til BT.

Efter sin deltagelse i danseprogrammet fik hun tilbudt flere større filmroller, og har siden medvirket i blandt andet filmene 'Blå mænd' og 'Direktøren for det hele' samt musicalen 'Den eneste ene', hvor hun havde hovedrollen.

Danseren Thomas Evers Poulsen har også kunnet mærke vindereffekten.

- Sejren i 2005 gjorde rigtig meget personligt for mig. Det ændrede mit liv fuldstændig, så jeg i dag kan leve af min passion, siger danseren, der før sin deltagelse i 'Vild med dans' arbejdede som sælger hos Findus.

Parret sluttede finalen af med en brudevals, og spørger man, hvorfor det netop var dem, der vandt dengang, så er svaret snarere seerkærlighed end dansedygtighed, fortæller Mia Lyhne:

- Han havde pisken med sig, skulle jeg hilse og sige. Han var meget ambitiøs. Nok mere end jeg var. Men det handler slet ikke om at kunne danse, det handler om popularitet.

Lignede kærester

Det har Thomas Evers Poulsen også lært at acceptere efter at have været med i ni ud ti sæsoner.

-. Man skal selvfølgelig danse godt, men også kunne vise 100 procent, hvem man er, og så skal seerne kunne lide en, fortæller Thomas Evers Poulsen.

- Der var rigtig mange, der troede, at Mia og jeg var kærester under første sæson. Jeg tror, at folk så det, de gerne ville se. Og der var nok mange, der synes, at det var rigtig sødt og derfor stemte på os, siger Thomas Evers Poulsen.

At det handlede om popularitet frem for danseevner, gik op for ham fredag 13. oktober 2006, da han dansede med Annette Heick. Parret havde været de bedste i tre udsendelser, men røg ud i femte udsendelse. Annette Heick var dengang klart den bedste danser, mener den rutinerede danser.

- Det var der, jeg indså, at det er et underholdningsprogram. Det var Master Fatman, der gik videre i stedet for. Der tænkte jeg 'Nu skal jeg aldrig mere lave 'Vild med dans', fortæller Thomas Evers, der som passioneret danser i første omgang havde svært ved at affinde sig med præmissen for, hvem der gik videre.