Når hun træder ind på dansegulvet i sine smukke kjoler, ligner hun en kvinde, der er født til succes. Men Lisa Lents har som flygtning været igennem mere end de fleste.

Lisa Lents er nemlig trods sit nordiske ydre født i Hviderusland. Sammen med familien flygtede hun i 1997 til Danmark, hvor den fire mand store familie blandt andet boede på ét væresle i Sandholmlejren inden de til sidst blev udsluset og bosatte sig på Bornholm.

Selv husker Lisa kun fragtmenter fra sin barndom fra Sovjettidens mørkeste Hviderusland. Hendes far var politisk aktiv i hovedstaden
Minsk, og »det var der nogen, som ikke brød sig så meget om,« som Lisa beskriver den periode af sit liv, hvor familien blev politisk forfulgt.

- Jeg har faktisk fortrængt rigtig meget af min barndom, for det var ikke den bedste tid af mit liv, men jeg kan dog huske, at mine forældre ikke var så glade i den periode, sagde Lisa Lents til Berlingske Tidende sidste år.

Den lille familie flygtede til Bulgarien, hvor de boede i fem år, inden de søgte om asyl i Danmark. Sandholmlejren blev den første danske base ud af flere lejre, hvor familien opholdt sig i kortere perioder, inden den fik asyl og slog sig endeligt ned på Bornholm.

Om tiden i Sandholmlejren har Lisa Lents tidligere sagt til B.T.: 'Jeg ved, hvad det vil sige at have det hårdt. Vi sad i Sandholmlejren , og det var ubehageligt. Men Røde Kors gjorde det flot og det var jo her, det hele begyndte. Jeg begyndte at lære dansk og også taekwondo. Jeg er virkelig glad for, at Røde Kors og Danmark har givet mig og min familie en tryg tilværelse.'

Og faktisk var familien på et tidspunkt meget tæt på at blive smidt ud af Danmart. I 2003 fik 16-årige Lisa Lents og resten af familien således et brev fra de danske myndigheder, skriver Se og Hør. Budskabet var klart. Myndighederne troede ikke på, at familien var 'rigtige' flygtninge fra Hviderusland, men derimod blot var rejst hertil fra Litauen eller Letland af bekvemmelighedsmæssige årsager. Og derfor skulle de ud.

Familien blev sendt til først Litauen og dernæst Letland, men igen af stederne ønskede man at tage imod familien, der derfor blev sendt retur til Danmark. Først i 2007 fik familien permanent opholdstilladelse i Danmark.