Lyt til artiklen

Cykelkyllingen Michael Rasmussen frygtede at vinde Vild med dans sidste år. Det fortæller han i bogen 'Watch Out Christina & Co, der udkommer den 22. september.

- For mig var det at deltage i et danseprogram udelukkende for hyggens skyld og for at have det sjovt. Igennem hele programmet var mit forhold til det fuldstændig nede på jorden, og jeg tænkte bare, at hvis jeg gik ind og gjorde det så godt, jeg nu kunne, så måtte seerne stemme mig videre, hvis de mente, jeg havde været god den enkelte aften, siger Michael Rasmussen blandt andet til bogens forfatter, journalist Kurt Lassen.Og seerne kunne rigtig godt lide at se Michael Rasmussens stive ben og kantede bevægelser på Danmarks mest kendte dansegulv i Jenagade på Amager, hvor Vild med dans bliver optaget.

Igen og igen stemte seerne nemlig Michael Rasmussen og hans professionelle partner, Mie Molkte, videre i programmet. Hele syv programmer blev det til - og næsten altid med de laveste dommerstemmer - før Michael Rasmussen til hans store lettelse røg ud af dansegulvet.- Da jeg så røg ud, tænkte jeg rent faktisk, at det nok egentlig var meget godt med den exit. For jeg ville i virkeligheden ikke have brudt mig om at vinde. På et tidspunkt gik jeg ligefrem og var nervøs for, at jeg skulle ende med at vinde Vild med dans, for jeg satte jo rekord i stemmeantal undervejs. Og at blive kendt som vinderen af Vild med dans havde jeg ikke syntes særligt godt om, fortæller Michael Rasmussen åbenhjertet i bogen om sin dansedeltagelse.

For der er ingen tvivl om, hvad Michael Rasmussens hjerte banker for. Det er cykelsporten og ikke dans.

- Tænk på Joachim B. Olsen, som vandt. Det må være trist at få sin OL-bronzemedalje sendt ned på en andenplads af et danseprogram. Havde der nogensinde stået en overskrift 'Michael Rasmussen - kendt fra Vild med dans', var jeg nok begyndt at græde, siger cykelrytteren.

I dag har Michael Rasmussen stadig lidt berøring med Vild med dans. Thomas Evers Poulsen er nemlig blevet hyret som coach for cykelholdet, Christina Watches-Onfone, som Kyllingen er kaptajn for.