’Vild med dans’-sæsonen er netop overstået efter et par hårde måneder med fuldt træningsprogram. Alligevel har musical-stjernen Johannes Nymark ikke tid til en velfortjent pause. Den står nemlig på både baby og boyband.

»Ja, det har været en hektisk periode under ’Vild med dans’. Samtidig fik vi vores datter, og jeg har været i studiet med drengene her, så der har været lidt meget. 'Vild med dans' er slut, og selv om jeg allerede savner dansetimerne med Claudia (Rex, hans dansepartner i VMD, red.) giver det lidt mere luft til bandet,« siger 28-årige Johannes Nymark, som tabte dansefinalen til sin mand Silas Holst.

’Boybandet’ består, udover Johannes Nymark, af Søren Bregendal, 31, kendt fra drengegruppen C21 samt tv-serien ’2100 Happiness’, og Martin Skriver, 28, fra Det Danske Musicalakademi. De tre musikalske fyre kalder sig Lighthouse X (romertal, udtales ’ten’) og har netop udgivet deres første single ’Kærligheden kalder’.

Og så har de en fælles mission med deres musikalske projekt. De vil hjælpe udsatte børn og unge, der har det svært.

Mere end bare musik

»Vi havde lyst til og brug for, at vores projekt skulle være ’mere’ end bare musik. Vi synes, det er vigtigt at tage et socialt ansvar, når man har overskud til det,« siger Johannes.

»Vi har også valgt, at en stor del af vores økonomiske overskud skal gå direkte til velgørenhed,« supplerer Martin.

Ud over egen næsetip

»Vi har den holdning, at man har godt af at tænke ud over egen næsetip. Der er et behov for også at kunne tale om det, der gør ondt i livet. Og det vil vi gerne sætte fokus på med vores musik,« forklarer Søren.

Når man kigger på popgruppen ’Lighthouse X’, ser man tre mænd med udseendet i orden og styr på liv og karriere. Men hvis man derfor drager konklusionen, at ingen af dem kender til at have det hårdt, tager man grueligt fejl.

Johannes Nymarks ungdom var præget af angst for sin mors hjertesygdom, der kostede hendes bror livet.

At leve i uvidenhed er svært

»Det fylder rigtig meget, når ens mor er syg. Det var svært at leve i uvidenhed og ikke vide, hvad der kunne ske. Hun var meget syg i perioder og blev nødt til at stoppe med at arbejde.«

Martins barndom var præget af mobning, fortæller han ærligt.

»Jeg var meget overvægtig som barn og op gennem folkeskolen, og jeg led af lavt selvværd, havde det svært i skolen og blev mobbet, siger Martin, som tabte 16 kilo på sin efterskole.

»Jeg håber, at jeg måske kan overbevise nogle børn om, at ens liv ikke er låst, fordi man vejer 20 kg for meget.«

Som teenager var Søren pigernes idol som del af C21. Men bag facaden var livet ualmindelig svært for den populære fyr.

Kæmpede med angst

»Jeg kæmpede selv rigtig meget med OCD og angst, da jeg var 6-19 år, og har både kendt til sorg, ensomhed og smerte. Jeg var i børnepsykiatrien i en længere periode, og det var et langt, terapeutisk forløb med mange nedture. Jeg begyndte i C21, da jeg var 16 år, hvor min depression var aftagende. Men jeg havde stadig OCD, som jeg kæmpede med, og da vi var på turné i Asien, var jeg på nervemedicin, fordi jeg ikke kunne håndtere det ellers,« siger Søren, som nu er helt fri fra angst.

»I dag står jeg et sted, hvor jeg kan hjælpe andre til at komme videre. Hvis vi griber ind og er åbne om det, kan vi virkelig gøre en forskel for andre og give dem håb,« som han siger.