Balletmester Nikolaj Hübbes gamle ven, den tidligere lektor på dansevidenskab Københavns Universitet Erik Aschengreen, mener, at Hübbe har sagt ja til 'Vild med dans' for at tage kampen op med de onde kokain-rygter.

Det var en stor overraskelse for både dansere og meddommere, da balletmester Nikolaj Hübbe i dag mandag blev præsenteret som ny dommer i 'Vild med dans'.

Overraskelsen er ekstra stor i lyset af, at Hübbe hele sommeren på baggrund af en intern rapport fra Den Kongelige Teater har kæmpet med rygter, om at han skulle have et stort kokain-misbrug.

LÆS OGSÅ:

Erik Aschengreen, som Hübbe har kendt siden han var 14 år gammel, tror balletmesterens ja til danseprogrammet er hans måde at tage kampen op med de onde rygter:

- Det er klart, han gør det for at komme af med kokain-rygterne. Nu stiller han op for at sige 'jeg er ikke bange. Jeg skal vise dem.'

LÆS OGSÅ:

Hübbe har ikke ville tale ud om rygterne til medierne. Nu stiller han op til 'Vild med dans' , hvor han hver fredag vil blive mandsopdækket af journalister, der vil spørge til kokain-sagen. Er det særlig klogt gjort?

-
Det vil tiden vise. Det kan også være journalisterne viser sig en smule taktfulde. Det vil blive hårdt for ham, men han er klar til at tage kampen op. Og så kan det også være, at han skal lære at sige 'ingen kommentar' engang imellem.

'Vild med dans'-danser Steen Lund har stillet spørgsmål ved Hübbes faglige kompetencer, da han ikke normalt beskæftiger sig med standard- og latindans. Det mener Aschengreen ikke er noget problem:

- Jeg er ikke i tvivl om, at han sætter sig ind i tingene. Nikolaj er ikke bange for at sige tingene ligeud, og jeg tror, han bliver et frisk pust i dommerpanelet.

Aschengreen fortæller, at Hübbe som person altid er klar på nye udfordringer, og hvis han var blevet spurgt sidste år - altså før kokain-rygterne - havde han også uden tøven sagt ja til at være med.

Andre læser også