Silas Holst, Louise Mieritz, Clausdia Rex og Joachim Ingversen.
Silas Holst, Louise Mieritz, Clausdia Rex og Joachim Ingversen. Foto: Claus Bech

På fredag er det fjerde gang, Silas Holst befinder sig i finalen i Vild med dans. Men denne gang føler han, at der ikke er nær så meget pres på, som de foregående finaler. Dog frygter han og Louise Mieritz altid, hvad verdensmesteren i standarddans, Anne Laxholm, har at sige til dem.

Selv om han har før har danset sin partner helt til tops i Vild med dans, og derfor kender rumlen op til finalen, så bliver denne finale alligevel anderledes for Silas Holst.

Det skyldes især hans partner, skuespilleren Louise Mieritz, der har imponeret alle med sine danse evner lige fra første program. Men også det andet par, Joakim Ingversen og Claudia Rex.

vild med dans

- Finalen i år bliver den tætteste, fordi Joakim har flere forcer i standarddansen, mens vores er i latin. Derfor er det helt fortjent, at det er os og Joakim, som er i finalen i år. Hvis Joakim vinder på fredag, vil vi kunne kigge dem i øjnene og sige. Det er fortjent, og de vil sige det samme til os. Det er en dejlig følelse, fordi det fjerner "vi skal vinde"presset, siger Silas Holst til bt. dk i en pause i parrets meget stramme træningsprogram, hvor de træner otte-ni timer dagligt.

Dog er der især en dommers kommentarer, som de både frygter og ser frem til hver fredag. Nemlig dem som Anne Laxholm giver dem.

- Jeg har ærefrygt for Anne Laxholm. Hun er indbegrebet af standarddans. Fin, flot, ynde og en dame, hvor jeg er en gadedrengs latindanser. Hvis jeg får ros af hende, kan jeg gå i selvsving over det i fire dage, tilstår Silas Holst.

Anne Laxholm er kendt for at få især nydanserne til at rette ryggen en ekstra gang og lytte lidt mere efter hendes kritik. Det bemærkede Louise Mieritz allerede ved det første program, hvor hun betroede bt.dk, at hun fik lyst til at neje, når hun mødte Anne Laxholm.

- Sådan har jeg det stadig. For hun er næsten royal. En dansedronning, tilstår Louise Mieritz.

- Og så er hun et af de få mennesker, jeg ikke ved, hvad jeg skal sige til. Jeg bliver helt tom for ord overfor hende. Og når jeg møder hende på gangen, smiler jeg kun til hende. Eller siger god aften. Det er hun den eneste, jeg siger det til, griner Silas, mens Louise tilføjer:

- Jeg siger bare tak til hende.

Derfor er parret også ekstra spændte på dommernes kritik i almindelighed og Anne Laxholms i særdeleshed på fredag, når de har danset deres freestyle. Den bliver nemlig helt speciel i år.

- Der er ni forskellige dansestilarter med. Og de tre af dem er aldrig set før i Vild med dans, afslører Silas Holst.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.