Lyt til artiklen

Bokser Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard blev fredag kåret som vindere af den 13. sæson af Vild med dans efter at have imponeret blandt andet med en freestyle til Coldplay-nummeret 'Fix You'.

Et nummer, der også hyppigt er blevet brugt i andre udenlandske danseprogrammer, blandt andet i 'Strictly Come Dancing', der bliver sendt på britiske BBC.

I et afsnit fra 2015 danser parret Georgia May Foote og Giovanni Pernice til samme nummer, og Georgia May har i starten bind på øjnene - på samme måde som Sarah Mahfoud havde det i begyndelsen af hende og Morten Kjeldgaards finaledans.

Morten Kjeldgaard fortæller da også, at han har ladet sig inspirere af netop den dans.

»Ja, den har vi skævet til. Det er samme sang, de starter også med bind for øjnene, og det er helt sikkert der, jeg også har hentet inspiration. Men hvis man kigger på den, så kan man se, at dansen er noget andeledes, men det er helt sikkert der, jeg har hentet noget inspiration,« forklarer Morten Kjeldgaard efter Vild med Dans-finalen i Forum Horsens fredag aften.

Morten Kjeldgaard ser dog ikke noget problem i, at han har ladet sig inspirere af en dans fra et andet danseprogram.

»Jeg tror, man bliver nødt til at hente  inspiration fra alle mulige steder. Det er ikke i orden direkte at kopiere nogle ting, man skal selvfølgelig gøre det med måde, og jeg føler i hevrt fald overhovedet ikke, det er en kopi, før dem er der også andre, der har gjort det her med bind for øjenen og træer med lys. De havde så mere efterårsfeeling, som jeg lige husker det, hvor vores var vinter,« forklarer danseren.

Du synes ikke, I har snydt?
»Nej, det vil jeg ikke sige, overhovedet. Det er supersvært at skabe noget originalt og opfinde den dybe tallerken hver gang.«

Udover freestyle dansede Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard også jive og showdance i finalen, som de vandt over skuespillerinde Mille Dinesen og Mads Vad.

I toppen af artiklen kan du selv se dansen fra 'Strictly Come Dancing' til 'Fix You' og sammenligne med Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaards version her.