Nye sms-koder. Sådan vil TV2 stoppe Allan Simonsen og hans succes i Vild med dans.

Fredag aften overraskede TV2 både deltagere og seere af Vild med dans ved at ændre de ellers velkendte sms-koder. Fra nu af bliver det ikke parrenes initialer, man skal bruge som kode - derimod er det koder som 'Par1', 'Par2' og så videre. Og så kan man kun sende 5 sms'er per telefon.

BT

Ifølge vært Claus Elming kommer ændringerne for, at alle parrene i danseprogrammet 'bliver behandlet retfærdigt'. I årets program har mange stemt på Allan Simonsen uden at se programmet. Koden 'ALS' er blevet delt flittigt på Facebook, for at fodboldhelten skulle få så mange stemmer som muligt. Men med de nye sms-koder sætter TV2 en stopper for de mange 'ALS'-stemmer.

Vil du stemme på Allan Simonsen, skal du sende 'Par3' til 1234.

TV2 kom med denne udmelding lige før aftenens program gik i gang:

'Den tiende sæson af 'Vild med dans' er en af de stærkeste og mest markante i flere år og på TV 2 er vi taknemmelige for det forsatte store engagement, som seerne lægger i at være en del af programmet.

Som naturlig konsekvens af de seneste ugers usædvanlige aktivitet og opmærksomhed omkring sms-afstemningen på Vild med dans, har TV 2 Underholdning besluttet at ændre sms-koderne og sætte et loft på max fem sms’er pr telefonlinje.

Denne justering gælder fra aftenens program og sæsonen ud. Dette gør vi for at understrege vores stærke ønske om en retfærdig afstemning for alle par i seerafstemningen. Og fremfor alt, for at signalere, at Vild med dans er for de 1,2 millioner engagerede seere, der hver fredag følger med på skærmen hjemme i stuen.'

Er det i orden, at TV laver om på reglerne? Deltag i debatten på BTs facebook-væg