De har danset, svedt og kæmpet sig igennem 12 hårde danseshows. De startede 12, men der var kun plads til én vinder.

Seerne har talt.

Bordtennisspiller Mie Skov har vundet den afgørende dansedyst og er den store vinder af ''Vild med dans 2013'-finalen, takket være sine imponerende dansemoves og forrygende freestyle.Sammen med dansepartner Mads Vad kan hun derfor hive dansetrofæet med hjem i triumf, mens komikeren Uffe Holm og Karina Frimodt må se sig slået ud på målstregen af den batsvingende sportskvinde.

Kampen mellem Batwoman og Jokeren var tæt helt fra starten. De to par fik nøjagtigt samme antal dommerpoint i deres tre danse, som lød på henh. 9, 10 og 10 fra samtlige dommere. Det vil sige, at det hele afhang af seernes stemmer. Og her endte Mie Skov med at feje modstanderen Uffe Holm af dansegulvet og skrabe sms-stemmerne i hus.Dette blev afslutningen på 10. jubilæumssæson af TV2's 'Vild med dans', der har været helt usædvanlig dramatisk. Takket være tidligere fodbold-ikon Allan Simonsen har interessen og hypen omkring showet været større end nogensinde før.

Den 60-årige vejlenser med den alternative dansestil har i den grad delt danskerne i to. Dem, der uge efter uge insisterende stemte Allan Simonsen videre i konkurrencen trods dumpekarakterer fra dommerne.  Og dem, der mente, at han ødelagde programmet og derfor ikke følte, at han var berettiget til at gå videre.

TV2 hældte benzin på Allan-bålet ved midt i konkurrencen at lave sms-koderne om, så det blev sværere at sende alderspræsidenten videre.

Ydermere, da legenden i semifinalen endelig måtte trække det korteste strå og faldt på seer-stemmer, kunne BT afsløre, at en stor del af sms-stemmerne ikke var blevet talt med, da TV2 sendte ham ud af konkurrencen og kårede Uffe Holm og Mie Skov til finalister.

Sms-skandalen fandt sted, da TDC's netværk brød sammen, mens tv-seerne stadig kunne stemme på deltagerne og blev først fixet over en time efter, at showet var forbi - noget, TV2 ikke meddelte hverken deltagere eller den knap halvanden million tv-seere, der så showet.


.

.