Vaccine-modstandere er en af de største trusler mod den globale sundhed. Det konkluderer World Health Organization (WHO), der for nyligt har lavet en liste over de største trusler mod verdenssundheden.

FN mener, at personer, der tøver med at vaccinere dem selv eller deres børn, truer med at rulle de fremskridt tilbage, som forskellige vaccineprogrammer har skabt ved at forbygge sygdomme.

Det skriver Fox News.

Vacciner er årsag til, at sygdomme som polio og difteri er blevet sjældnere.

Vacciner gør kroppen i stand til at modstå sygdomme ved at imitere infektioner, så kroppen bliver i stand til at bekæmpe sygdommen.

De amerikanske sundhedsmyndigheder vurderer, at hvis mennesker stopper med at vaccinere, vil en række sygdomme, der i dag er næsten ukendte, få et voldsomt comeback.

Trods de mange fordele ved vacciner, er der mennesker, som er modstandere vacciner eller som af den ene eller anden grund ikke bliver vaccineret.

I oktober slog de amerikanske sundhedsmyndigheder fast, at omkring 100.000 små børn ikke var blevet vaccineret mod de 14 sygdomme, myndigheder anbefaler vaccine mod. Og det tal bekymrer myndighederne.

Der er ikke lavet undersøgelser af, hvorfor forældrene ikke vaccinerer deres børn. En del af forklaringen kan være, at en stor minoritet i det amerikanske samfund ikke er dækket af sundhedsforsikring.

En anden del af forklaringen kan være en stigende tendens til vaccine-skepsis. Tilhængere af denne skepsis kaldes anti-vaxxere. Det er forældre som føler sig overbevist om, at bestemte vacciner kan fremkalde autisme hos børn.

I Danmark har flere forældre stået frem i medierne og fortalt om, hvordan de giver deres børn naturmedicin i stedet for at vaccinere dem.

Udover anti-vaxxere fremhæver WHO også en række andre trusler mod verdenssundheden. Disse er blandt andet klimaforandringer, globale epidimier og sygdomme som diabetes, cancer og HIV.