Glem alt om chili og andre krydderier til at spice salaten op.

Forskere er nemlig godt i gang med at knække koden til, hvordan man laver stærke tomater.

Det skriver The Guardian ifølge Videnskab.dk.

Brasilianske og irske forskere har i et nyt studie undersøgt, hvordan man kan ’høste’ de kemikalier (capsaicinoider), der giver chilier deres stærke smag, og inkorporere dem i tomatplanten.

Faktisk er tomater og chili udviklet af den samme art.

Det forklarer Agustin Zsögön fra Fedeal University of Viçosa i Brasillien.

Han er en hovedkræfterne bag det nye studie, der er udgivet i Trends in Plants Science Journal:

»Alle generne til at producere capsaicinoider eksisterer allerede i tomatplanten – de er bare ikke aktive,« siger han til The Guardian ifølge Videnskab.dk.

Gennem brug af gensaksen, CRISPR, vil forskerne forsøge at aktivere generne, der resulterer i en stærk smag i tomaterne.

I fremtiden kan vi dermed altså måske købe stærke tomater i supermarkedet.

Augustin Zsögön siger ifølge The Guardian, at han personligt ser frem til at lave en stærk tomatguacamole.

Andre artikler på Videnskab.dk