Da indbyggerne nær Drake’s Beach nord for San Francisco i Californien stod op forleden morgen, var det et noget anderledes syn, der mødte dem på stranden.

Den normalt hvide sandstrand var dækket af noget, som mest af alt lignede tusindvis af små til store lyserøde penisser, der vred sig på stranden, mens sultne havmåger hakkede i dem. Det skriver Videnskab.dk, hvor du kan se flere fotos af de sære dyr.

Aftenen forinden havde der været en storm i området, og med sig havde stormen bragt disse finurlige pikkemænd, som mågerne mæskede sig i.

»Jeg gik langs stranden i omkring en halv time, og de var overalt. Der var havmåger hele vejen langs vandkanten, og de havde spist så meget (af de penislignende dyr, red.), at de dårligt kunne stå på benene,« fortæller en af beboerne i området, David Ford, til mediet Vice.

David Ford kontaktede en biolog i Bay Nature, som kunne fortælle, at de mange lyserøde penisser i virkeligheden er havorme, som ellers går under det populære navn ’penisfisk’.

»Det er da sjovt, at den ligner en tissemand, men så er det heller ikke sjovere.«

Sådan siger professor Tobias Wang fra Institut for Bioscience – Zoofysiologi ved Aarhus Universitet til Videnskab.dk.

Tobias Wang forsker i dyrefysiologi og fortæller indledningsvis, at navnet på penisfisken faktisk er helt skudt ved siden af, for det har ikke noget med hverken en fisk eller en penis at gøre.

I stedet er det en orm af en slags, som der findes 100-150 forskellige af i verden. Vi har faktisk én i Østersøen, som er i samme slægt, men en anden art.

At de lyserøde penisser vrider sig rundt på den californiske strand skyldes, at dyrene af en eller anden årsag er kommet ud af deres beskyttede bolig i havbunden, og da de ikke er de store svømmere, er de blevet skyllet op på land.

»Det er jo nogle interessante orme, som er i familie med vores sandorme. Det kan man se på, at de har samme type larver. Så er ormen også sjov, fordi den ånder gennem anus. Den har nogle specialiserede muskler, som den bruger til at trække iltrigt vand ind i bagenden for derefter at pumpe det ud igen,« fortæller lektor Peter Funch fra samme institut som Tobias Wang.

»Man kender dem rigtig godt i forvejen. I Kina spiser man dem, så der kan man tit se dem på fødevaremarkedet.«

Andre artikler på Videnskab.dk