En gruppe surfere fra Cold Hawaii i Klitmøller begav sig ud på deres bræt midt i orkanens øje. Det var tæt på at gå galt for en enkelt, der lå i det iskolde vand i mere end en halv time.

Den rutinerede surfer, Robert Sand, var tæt på at have surfet på sin sidste bølge, da han bevægede sig ud i bølgerne ved Klitmøller, da stormen Bodil rasede. Da han skulle vende sit bræt for at komme ind mod land, gik det galt, og han røg i det iskolde Vesterhav.

- Jeg lå og svømmede efter mit udstyr i en halv time, Men jeg kunne ikke komme hen til det, siger Robert Sand til BT kort efter, han kom i land, hvor hans kammerater stod og ventede.

Kammeraterne blev til sidst så bekymrede, at de ringede til Søværnets Operative Kommando, SOK. Inden SOK nåede at sende redningshelikopteren på vingerne, dukkede Robert Sand op flere kilometer fra, hvor han startede.

- Jeg har nok drevet og svømmet tre kilometer fra, hvor jeg startede. Jeg blev ført af strøm og bølger. Det nytter ikke noget at svømme, for du ender alligevel dér, hvor strømmen fører dig hen, forklarer Robert Sand.

Robert Sand har tidligere oplevet, at hans udstyr er gået i stykker, og han er røget i vandet. Men han bliver stadig nervøs, når det sker.

- Det er ret lang tid at svømme i vandet i december måned. Det var så småt ved at blive mørkt, og der var så meget strøm, så jeg vidste ikke, om jeg kom ind til land, eller om jeg drev til havs. Det var en af de dage, hvor det var ved at blive lidt spændende, siger han.

Robert Sand er en rutineret surfer, der kender faren ved at tage ud i strid vind. Men til spørgsmålet om, hvor vidt det var en god ide eller ej, er han ikke skråsikker.

- Nu gik det jo godt. Men det kunne jo også være endt anderledes, slutter ’Vindtossen’.