Hvis du har pakket sommertøjet væk, og sat solcremen længst bagerst i skabet, så er der nu en god anledning til at finde det frem igen. På torsdag bliver det nemlig op til 24 grader.

»Jeg syntes, det er fantastisk,« siger Kristian Galde, da B.T. møder ham i Kongens Have i København for at høre, hvordan danskerne vil nyde de varme dage. 

Normalt måler temperaturen i slutningen af september måned mellem 14-16 grader, men i denne uge kan temperaturen nå op til hele 24 grader. Det er ifølge DMI usædvanligt, og det er også en overraskende nyhed  for Julie Karslsson, da vi møder hende:

»24 grader? » 

Ja

»Nu på torsdag?« 

Ja 

»Nej virkelig?« Sådan siger studerende Julia Karlsson, som er af de B.T. møder i Kongens Have, og flere af dem, vi taler med er stærkt begejstret for udsigten til varme dage. 

»Jeg syntes, det er dejligt. Vi kan gå herude og nyde vejret,« siger Kristian Galde.

Danmark har lige som resten af verden været ramt af svingende vejr hen over sommeren. Ifølge DMI var juni måned, den mest solskinsrige i Danmark siden 1920 med 322,5 solskinstimer. Modsat var juli måned ekstrem våd med en nedbørrekord på 140,8 millimeter. De store udsving i vejret bekymrer flere: 

»Jeg syntes også det er mærkeligt, og alle de her katastrofer, naturkatastrofer, der har været. Det er ret bekymrende, » siger Pernille N. Thorbøll.

Og den holdning er der flere, der deler. 

»Det er selvfølgelig meget dejligt, at man kan gå rundt her, men når man ser det i et lidt større perspektiv, så syntes jeg det er ret skræmmende,« lyder det fra Pia Kongstad. 

Du kan se de mange reaktioner fra danskere på det varme sensommervejr i playeren øverst i denne artikel.