- Er du tosset; det bliver sindssyt lækkert vejr i dag, og naturen kan næsten ikke være smukkere, lyder det begejstret fra TV2 Vejrets Jens Ringgård Christiansen, efter at der natten til tirsdag blev slået varmerekord.
- Er du tosset; det bliver sindssyt lækkert vejr i dag, og naturen kan næsten ikke være smukkere, lyder det begejstret fra TV2 Vejrets Jens Ringgård Christiansen, efter at der natten til tirsdag blev slået varmerekord. Foto: Liselotte Sabroe

Sparkede du dynen af dig i løbet af natten, eller vågnede du her til morgen og havde det ekstra varmt, så bare rolig; det er ikke en influenza, der er på vej. Natten til tirsdag var nemlig den varmeste nat, der nogensinde er målt så sent på året.

Meteorolog ved TV2 Vejret, Jens Ringgård Christiansen, fortæller, at den laveste temperatur, der blev målt i nat, var 13,8 grader, som blev målt ved Vestervig i Nordvestjylland.

- Det er noget af en rekord, vi har slået i nat. Vi har foretaget målinger i Vestervig siden 1874, og aldrig har minimumstemperaturen om natten været så høj så sent på året, som den var i nat, siger Jens Ringgård Christiansen.

Han fortæller videre, at den hidtidige varmerekord for eftermiddagstemperaturer på denne tid af året er 16,7 grader – en rekord, der muligvis kan blive slået tirsdag eftermiddag.

- Det bliver brandvarmt derude i dag, men desværre bliver i dag også den sidste dag med den varme, vi oplever nu. I morgen falder temperaturen igen, og natten til torsdag er der risiko for nattefrost. Allerede til weekenden stiger temperaturen dog igen, og det er ikke utænkeligt, at vi i år kommer til at måle de højeste temperaturer for november måned, der nogensinde er blevet målt, siger Jens Ringgård Christiansen.

Nattefrost Frost

Den hidtidige varmerekord om natten på denne tid af året var 12,5 grader. Den blev målt den 4. november 2005.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.