Selvom temperaturen måske har manglet en anelse for at kunne kalde det sommervejr, så har det været svært at sætte en finger på, hvad den seneste vejr-periode har bragt os.

Men det stopper også her. Vejret tager en markant drejning i den kommende uge.

For efter en lang periode uden noget nævneværdigt regnvejr kan vi godt begynde at finde paraply og regntøj frem, og det store problem er, at det ikke står helt klart, hvornår regnen vil komme.

»Det ser ud, som om vejrtypen ændrer sig. Der kommer flere skyer, mindre sol og mere regn i den kommende uge, men der er også en usikkerhed i timingen omkring det,« forklarer Marianne Patzer, der er vagthavende på DMI, til B.T.

»Det første regn ser ud til at ramme specielt Nordjylland i løbet af natten til mandag eller i løbet af dagen. I det meste af landet bliver det skyet. Måske får Lolland og Falster ikke noget,« siger hun.

Regnvejret har indtil videre næsten fuldstændig overset april. Indtil videre er der kun faldet omkring seks millimeter hele måneden.

Den kommende uge bliver heller ikke sjaskvåd, men der vil komme noget nedbør, som eksempelvis de danske landmænd nok vil sætte pris på. Spørgsmålet er bare hvornår.

»Skillelinjen mellem den kolde og varme luft ligger lige ved De Britiske Øer, Nordsøen og Danmark. Derfor skal den ikke flytte sig mere end 100 kilometer, før vejret kan se anderledes ud. Det handler primært om timingen,« siger Marianne Patzer.

Det næste regnvejr kunne komme omkring natten til onsdag eller onsdag, men det bliver aldrig rigtig voldsomt.

»Man kan forvente lidt regn ad gangen. Det kommer til at ramme halve eller hele dagen sådan lidt drypvist,« siger den vagthavende hos DMI.

Temperaturen kommer også til at falde stille og roligt i den kommende uge. Efter en periode, hvor graderne har været 10-14, så vil det formentlig mere være 8-13 grader.

Men man skal dog forvente varmere nætter.