Foto: Martin Sylvest Andersen (arkiv).

Et uvejr med regn og tordenbyger kan natten til lørdag ramme Danmark - der i løbet af fredagen oplevede en varm og solrig dag.

Tidligere på dagen fredag lød det fra DMI, at der i det sydvestjyske var risiko for voldsom regn og skybrud - krydret med torden.

Men natten til lørdag toner vagtchef ved DMI Frank Nielsen udsigterne til et voldsomt vejr en smule ned, selv om man i det sønderjyske har oplevet regn og torden.

For det ser ud til, at det alligevel ikke er stensikkert, at et skybrud kan ramme landet.

343212560.jpg

»Det er helt sikkert vådt i det sønderjyske, og der kommer mere (regn, red.) i de kommende timer, men intensiteten er ved at gå af«, lød det fra Frank Nielsen efter midnat natten til lørdag.

På DMI's hjemmeside fremgår det fra et opdateret varsel, at det voldsomme vejr forventes at ramme mellem klokken 23.00 fredag og 03.00 lørdag nat.

Ifølge TV 2 Vejret ramte et uvejr Tyskland i løbet af fredagen, hvor der kl. 20.15 var registreret mindst 60.000 lynnedslag syd for grænsen (se Instagram-video fra Tyskland herunder):

Hos DMI har vagtchef Frank Nielsen ikke nærmere detaljer om uvejret hos vores tyske naboer, men tidligere på dagen fredag forklarede han over for BT:

»Det er en front nede ved Holland og det vestlige Tyskland, som kan trænge op og give nogle byger, som måske også indeholder noget skybrud. Der er i hvert fald risiko for det.«

hunde

Derfor udsendte DMI også fredag eftermiddag et varsel om netop kraftig regn og skybrud.

'Bygerne kan give lokale skybrud med 15 mm regn eller mere på en halv time, men bygerne bevæger sig ret hurtigt, så det er ikke sikkert, at nedbørmængderne bliver store nok til, at det kan betegnes som skybrud', lød det i varslet.

Selv om flere danskere fandt solbrillerne frem fredag, på Frederiksberg blev i løbet af dagen målt op til 24,4 grader ifølge DMI, ser det gode sommervejr dog ikke ud til at fortsætte lørdag.

»Der bliver vejrsituationen igen lidt opdelt,« siger Frank Nielsen.

Lørdag formiddag vil der stadig kunne være solskin på Bornholm og ved Vendsyssel, men samtidig er det et bælte ned gennem Midtjylland og Sjælland, hvor der er overskyet.

gyj

»Der vil også kunne være en lille smule regn i det, men i løbet af eftermiddagen ser det ud til at klare op igen fra sydvest. Men det er en anden luft, vi får. En noget køligere luft, end vi har haft,« siger vagtchefen og fortsætter:

»Der ender med at komme noget sol mange steder i løbet af eftermiddagen, men i stedet for de her 15-25 grader, vi har haft, så hedder det nok nærmere 12-15 grader. Nogle steder dog lokalt 20 grader. Så det er væsentligt koldere luft, der blæser ind over i morgen, men ikke hele dagen. Men det vil kunne mærkes, når det bliver en frisk vestenvind.«

571054816.jpg

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.