Regn, skyet og blæst. Og så lige endnu mere regn.

Velkommen til en uge i efterårets tegn.

De kommende dage bliver der ikke meget hverken forårssol eller fuglefløjt over vejret, fremgår det af de seneste prognoser fra DMI.

»Det er ikke rigtig forårsvejr. De næste dage bliver mere efterårsagtige med flere regnvejr, der kommer ind over landet.«

Sådan lyder den lidt nedslående udsigt fra vagthavende meteorolog hos DMI, Henning Gisselø, tirsdag morgen, som er begyndt som en tåget og diset en af slagsen.

Og det er ikke dig, der har kigget forkert i kalenderen. Den slags gråvejr er faktisk helt normalt for årstiden, forsikrer han:

»Marts byder på lidt af det hele. Det er sådan en overgang, selvom vi kalder marts for en forårsmåned, så kan den lige så godt være med vintervejr.«

Vinter er der heldigvis ikke noget, der tyder på, at vi får i denne omgang. Kulden og frosten er nemlig en saga blot, og temperaturerne ligger i den lunere ende af skalaen.

»Frem mod weekenden kommer vejret til at ligne sådan noget her,« siger Henning Gisselø og henviser til tirsdagens vejr, som altså bliver både skyet, gråt og vådt.

Et regnvejr er på vej ind over landet fra vest og rammer først det jyske, inden det drager mod øst og lander i Hovedstadsregionen sidst på eftermiddagen.

»Det bliver meget gråt, og det der med solen, det får vi ikke meget af,« siger Henning Gisselø.