Et blodigt drama udspillede sig torsdag aften i Viborg bymidte, da stormen Bodil pludselig rev en julekæde mellem to bygninger løs og sendte den i hovedet på en tilfældig 46-årig fodgænger. 

En af dem, der oplevede dramaet på nærmeste hold, var 24-årige Nicholas Gotfredsen, der til dagligt spiller på Viborgs superliga-hold. 

- Det er kort før klokken 18, og jeg skal ned og hente min kæreste, der arbejder 30 meter fra vores hotel. Det er mørkt og blæser kraftigt. Lige da jeg drejer ud på gaden, kan jeg se, at en mand lige er faldet. Han ligger og bløder midt ude i et vejkryds. Der var blod overalt, forklarer den 24-årige, der for nyligt blev kåret som superligaens anden-hurtigste spiller, og som snart skulle få brug for sin fart. 

- Jeg skynder mig at løbe hen til stedet og hjælpe ham. Da jeg ankommer, er den første person hos ham, så jeg koncentrerer mig om at stabiliserere hans nakke, imens der bliver ringet efter hjælp. Han er ikke ved bevidsthed, og det bløder kraftigt fra hans hoved og ud af munden. Han ligger og gisper efter vejret, som en fisk, der var strandet på land, fortæller han og kigger chokeret ud i luften.

Holdkammeraten, Kevin Mensah, som officielt er den eneste superliga-spiller, som overgår Nicholas Gotfredsen i fart, kommer kort efter også løbende til stedet.

- Han var tilfældigvis på cafeen overfor, så han kommer også og giver en hånd med. Jeg tror vi var en fem stykker omkring den her mand. Jeg synes generelt folk var rigtig gode til at hjælpe, siger Nicholas Gotfredsen

Over vejkrydset mellem Sct. Mathias Gade og Gravene ved Viborgs gågade har en metalwire revet sig løs i stormen og tilsyneladende ramt den 49-årige i hovedet. Metalwireren blokerer for ambulancen, der kort efter kommer den stærkt blødende mand til undsætning. 

- Vi går igang med at fjerne kæden fra vejen, så ambulancefolkene kan komme hen til ham. Her ser vi, hvordan blodsporene starter helt inde på fortovet. Det ser ud som kæden har ramt ham der, og så er han formentlig vaklet ud i krydset og faldet om. 

Den 49-årige blev herefter i al hast kørt på Skejby Sygehus, hvor han nu ligger i kunstigt koma. Seneste nyt er, at han har svære skader i hovedet, men at han ser ud til at overleve. Noget der glæder Nicholas Gotfredsen, som stadig virker temmelig rystet over det blodbad, han var vidne til for mindre end et døgn siden. 

- Det er virkeligt rart at høre, han overlever. Kevin Mensah og jeg har faktisk snakket om at tage op og besøge ham, når han vågner for lige at sige hej, og så måske give ham et par billetter til en kamp. Vi kunne jo se, han var fan af holdet, idet han havde VFF-handsker på, mens han lå der i vejkrydset.    
 
Hos Midt- og Vestjyllands politi har vagtchef, Jens Claumarch, kun roser tilovers for de hurtige førstehjælpere.

- Det er generelt vigtigt, at man - som her - bliver hos den pågældende og får ringet efter hjælp med det samme. Vi oplever alt for tit folk, der bare går videre, og først ringer senere. I situationer som denne kan sekunder eller minutter sagtens være det, der gør den afgørende forskel. Så godt reageret. 

Den 46-årige kæmper i øjeblikket med en hjerneblødning, som dog er for nedadgående. Derudover har han flere brækkede ribben.