Det er ikke første gang Hanstholm oplever voldsom vind, som den der er i vente i dag. Billedet her er fra 2011.
Det er ikke første gang Hanstholm oplever voldsom vind, som den der er i vente i dag. Billedet her er fra 2011. Foto: Henning Bagger
Stormen Bodil er torsdag morgen ved at gå i land på vestkysten. Allerede klokken halv ni fik vestjyderne den kraftige blæst at føle, fortæller Thomas Mørk fra TV2 Vejret.

- Allerede nu er vindstødene oppe på stærk storm ved den jyske vestkyst. Vi har flere steder målt vindstød lige under 30 meter i sekundet, siger han til BT.

Indtil videre blæser det værst ved Hanstholm, hvor der er målt vindstød på 29,3 sekundmeter.
Middelvinden er endnu ikke helt oppe på stormstyrke, men den er godt på vej, lyder prognosen.

-  Selve middelvinden er endnu kun på hård eller stormende kuling, men det ser ud til, at middelvinden er på vej ret hurtigt opad, siger Thomas Mørk. Det nuværende niveau er kun en forsmag på, hvad der er i vente. Og det er især vestjyderne, som får en rusketur i løbet af dagen.

- Vi forventer faktisk, at middelvinden i eftermiddag en overgang når op på fuld orkan i det sydvestlige Jylland, lyder det fra meteorologen. Resten af landet kommer også til at mærke naturens voldsomme kræfter.

- Med så voldsom middelvind ved vestkysten, så kommer resten af landet også til at mærke vindstød af den kaliber. Det bliver et sted mellem stærk storm og orkan, vi kommer til at mærke.Selv inde midt i København kommer vi op på noget mere end stærk storm, siger Thomas Mørk.

På Sjælland forventes vinden at være stærkest mellem klokken 19 og 21.  

Følg situationen live her
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.