Ved 12-tiden åbnede himlen sig og ud kom store haglklumper og væltede ned over det nordvestlige Jylland.

En af dem, der oplevede det på egen hånd var Søren Frøstrup-Agger, der både er byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Holstebro Kommune, men også leder af daginstitutionen Børnehusene Ellebæk.

Søren Frøstrup-Agger forklarer, at de tydeligt kunne mærke i institutionen, at himlen åbnede sig.

Og hvis haglbygen var kommet en halv time senere, så var det gået galt.

»Der, hvor vi plejer at lægge børnene ud i kryberum, det blev smadret. Da vi kom derud, så stod der 10-15 centimer vand i rummet.«

»Hvis det kom en halv time senere, så havde krybberne været fyldt med børn, og det var gået galt.«

DMI melder, at der er registreret skybrud mange steder i det nordvestlige Jylland, det kraftigste er målt til 26,6 millimeter på 30 minutter i Nykøbing Mors.

Fra oven har der også lydt adskillige lyn- og tordennedslag. Faktisk har Holstebro og området omkring haft flest lyn i løbet af mandagen i hele Europa.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

I alt har DMI registreret 148 lyn, oplyser man:

»Vi har en stribe af lynnedslag, der bevæger sig op gennem Vestjylland. Det er højsæson for torden, så det er ikke så usædvanligt, men det er nok Europas største tordenvejr i dag. Det er dog helt normalt, når vi rammer den her skybrudsæson,« siger Jesper Eriksen, vagthavende meteorologi ved DMI, til mediet.

TV Midtvest har talt med Vestjyllands Forsikring, der også melder om skader på carporte, udhuse og sågar biler.

»Folk har sendt billeder med deres anmeldelser, og det er er voldsomt,« lyder det fra afdelingsleder i skadesafdelingen ved Vestjyllands Forsikring, Jesper H. Pedersen.

Vestjyllands Forsikring har på under en time modtaget over 30 anmeldelser om skader.