Drømmer du om at få lidt farve på de blege ben eller spise grillpølser i haven, så er der godt nyt til alle solhungrende danskere.

De seneste prognoser fra TV 2 Vejret viser nemlig, at temperaturen i løbet af næste uge kan stige til sommerlige højder. Der er chance for, at vi kan få årets første sommerdag, som meteorologisk set betyder, at temperaturen kommer op på 25 grader.

- Når vi rammer næste weekend, ser det meget ud til, at vi kan få temperaturer på 20-25 grader, siger meteorolog ved TV2 Vejret, Jens Ringgaard til bt.dk.

De næste dage fortsætter det omskiftelige danske forårsvejr dog, og vi vil få kølige dage med dagtemperaturer på 12-15 grader. Men fra onsdag vil det begynde at blive varmere og op til 20 grader, da varm luft strømmer frem imod Danmark.

- Varmen kommer fra torsdag til søndag, og vi kan se frem til fire dage med rigtig varmt vejr i Danmark. Varmen kulminerer lørdag og søndag, hvor vi lokalt kan vi komme op på 25 grader. Størst chance for 25 grader er på Vestsjælland og Vestlolland, siger Jens Ringgaard.

Der kan dog også komme mindre regnbyger i næste weekend.

Sommeren bliver dog desværre ikke hængende i denne omgang. Efter de fire dage med den sommerlige varme ser det ud til, at temperaturen vil falde til 15-18 grader igen.

Den hidtil varmeste dag i år var i tirsdags d. 7. maj, hvor der blev målt 23,6 grader ved Landbohøjskolen i København.

Du kan i næste uge få brug for både solcreme, klipklappere og nyde grillpølser, hvis prognoserne får ret, og vi får 20-25 grader.
Du kan i næste uge få brug for både solcreme, klipklappere og nyde grillpølser, hvis prognoserne får ret, og vi får 20-25 grader. Foto: Lea Meilandt Mathiesen
Vis mere