Er du træt af kolde temperaturer og regn, slud og sne? Så er der noget at se frem til. Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, er nemlig kommet med et bud på, hvornår vi kan forvente op mod 25 grader.

Vi skal helt frem til d. 20. maj, før temperaturerne første gang 25 grader. Dette er dermed også dagen, som markerer årets første meteorologiske sommerdag.

»Vi har simpelthen talt op, hvornår den første sommerdag er kommet et bestemt antal somre tilbage, også har vi taget gennemsnittet af det,« siger Henning Gisselø, der er vagthavende hos DMI.

Det allertidligste, man har målt 25 grader, er d. 17. april. Det skete tilbage i 1964.

Selvfølgelig skal vejrforholdene også være i orden, før temperaturerne kan nå op på de 25 grader.

»Solen skal for alvor skinne. Typisk ville man også skulle have sydenvind, hvor man får den varme luft fra Tyskland,« siger Henning Gisselø og tilføjer:

»Derfor vil et godt bud være, at Sønderjylland er de første, der oplever de varme temperaturer.«

Længes man efter en meget varm sommer, skal man derfor håbe, at der kommer sydøstenvind ind over landet. Den varme og tørre luft giver nemlig de højeste temperaturer. Når vindene kommer andre steder fra, bliver de sendt ind over havvand, som sænker temperaturerne.

Synes man, at der er lidt for lang tid til d. 20. maj, er der andre gode nyheder. Ifølge DMI's beregninger forventes vi allerede at nå 20 grader omkring d. 14. april.

Hvis de holder stik, er der altså ikke mere end et par uger til, at sommerfornemmelserne for alvor rammer Danmark.

»Vi har lavet en månedsprognose, og den peger i den varme retning. Med lidt forsigtig optimisme kan vi godt nå de 20 grader midt i april,« siger Henning Gisselø.

Desuden kan man glæde sig over, at dagene fra marts til april bliver to en halv time længere, og at solen står otte grader højere på himlen ved middagstid.