Foråret er kommet tidligt i år. Sådan ser det i hvert fald ud i fiskehandlernes kølemontrer. De er fyldt med stenbiderrogn.

En delikatesse, der normalt først er i sæson, når vi går ind i de varmere måneder.

»Vi kan se på fiskeauktionerne, at der er helt uhørte mængder til salg allerede,« siger fiskehandler Rene Trangeled fra Aarhus til DR.

Han uddyber, at fiskene simpelthen er blevet snydt.

Vandtemperaturen er højere, end den plejer at være i januar, så fiskene er allerede nu begyndt at gyde.

Normalvis vil fiskene først bevæge sig fra havene omkring Grønland og den nordlige del Atlanterhavet til Danmark i slutningen af marts.

Det har også medført, at indkøbsprisen er lavere, end den plejer at være.

Fiskehandler Rene Trangeled fortæller til DR, at han mandag har købt syv kilo rogn, da han forventer, at mange vil være interesserede i det.

Dog vil prisen på stenbiderrogn falde yderligere, som det nye år skrider frem.

»Fiskeæg er naturens superfood,« siger en anden fiskehandler i et andet interview med DR.

Stenbiderrogn indeholder zink, jod og fedtsyrer og er derfor særdeles sund.

Fiskehandleren anbefaler, at man spiser den på en hjemmelavet blinis med creme fraiche, rødløg og dild.