Lyt til artiklen

»Der venter os nogle interessante meteorologiske dage.«

Sådan lyder det fra den vagthavende meteorolog ved DMI, Anesten Devasakayam, når der kigges i vejrprognoserne – og det skyldes særligt én ting.

En 'grå og våd januar' slutter nemlig blandt andet af med at 'smække døren i med et brag' i form af en ordentlig omgang blæst.

Det oplyser meteorologen i en vejropdatering på Danmarks Meteorologiske Instituts hjemmeside.

Hvis vi ser på vejret mandag først, kan det først på dagen være præget af byger med regn eller hagl.

»Som om regn og hagl ikke skulle være nok, så er vinden også tiltaget i løbet af natten,« forklarer Anesten Devasakayam i vejropdateringen.

I øjeblikket blæser det med en frisk vind til kuling fra vest og nordvest, mens man senere på dagen – særligt ved landets vestvendte kyster – kan opleve middelvind af hård kuling.

»Derudover er vinden stødende, og flere steder i landet vil man i løbet af mandagen også kunne opleve vindstød af stormstyrke. Står man ved den yderste klitrække i Nationalpark Thy, er der endda risiko for, at vindstødene en kort overgang omkring middag kan nå op på orkanstyrke,« fortæller meteorologen.

Blæsevejret kommer til at stilne en smule af i løbet af tirsdagen – men ikke helt.

Et nyt frontsystem passerer nemlig landet fra nordvest i løbet af eftermiddagen, og det får endnu en gang vinden til at tiltage.

»Som altid så sætter den kraftige vind gang i vandmasserne. Om den tidligere nævnte kraftige vind også resulterer i forhøjet vandstand, er usikkert,« lyder det fra Anesten Devasakayam.