Sneen har væltet ned over store dele af landet i weekenden, og det ser ud til, at sneen bliver ved med at dale. Isede ruder, døde bilbatterier og glatte veje er altså en realitet, og det skaber udfordringer for bilisterne. Der er dog en række råd, der kan få dig lidt lettere gennem kulden. 

For det første skal man køre i god tid, fortæller Bent Grue, der er chefinstruktør fra FDM's køretekniske anlæg på Sjællandsringen:

- Det er vigtigt, man ikke stresser sig selv. Man skal tage sig ekstra tid, når man skal ud af døren, så man kan få tjekket vejrudsigten og få isen af ruderne. Og så tager det altså bare længere tid at komme frem, når der er sne. Sådan er det.

Og det hænger sammen med det andet råd fra instruktøren: Sænk farten.

- Det er simpelthen så vigtigt, at man sænker farten. Det handler om at køre efter forholdene, og det betyder også, at man ikke skal være dumdristig. Fart er ofte problemet, især når man glemmer at holde afstand, siger Bent Grue.

- Normalt er der 2 sekunder mellem bilerne, men når der er sne, skal der måske være 4 sekunder. Er afstanden mellem bilerne for kort, sker det nemlig, at reaktionstiden bliver for lang og i stedet for at styre sig ud af ulykken, bremser man ind i den.

Desuden råder FDM til at være opmærksom på sort is eller isslag, som ofte snyder bilisterne.

Sidst men ikke mindst skal danskerne blive bedre til at huske vinterdækkene, og det er vi ekstremt dårlige til, oplyser Bent Grue.

- Sidste år var der 25 procent af danskerne, der på dette tidspunkt, stadig ikke havde vinterdæk på bilen, og det er som om, sneen altid kommer bag på danskerne. Men bilen skal altså have det rigtigt fodtøj på. Vi vader jo heller ikke rundt i sneen i klipklapper.

5 gode råd

1. Kør i god tid

2. Pas på farten

3. Hold afstand

4. Vær opmærksom på sort is og isslag

5. Husk vinterdækkene

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.