Kun en smule nedbør af den hvide slags i løbet af dagen i morgen. Resten af ugen byder på regn, regn og atter regn.
Kun en smule nedbør af den hvide slags i løbet af dagen i morgen. Resten af ugen byder på regn, regn og atter regn. Foto: Linda Kastrup
Frost og sne i den kommende uge. Sådan lød meldingen indtil i dag fra DMI. Men hvis du allerede har fundet kælken frem, bliver du skuffet.

Det er kun i nat og i morgen (mandag, red.), at temperaturen når frysepunktet, og der drysser lidt hvidt nedbør ned fra himlen nogle steder i landet. Det fortæller meteorolog hos DMI, Jørn Thomsen, til BT.

- Der passerer en front i morgen, der begynder som slud og sne, men går over i slud og regn. Det bliver mere vinterligt jo længere mod nord og øst, man kommer. Mest vinterligt bliver det nok i Nordjylland, siger meteorologen.

Når fronten i morgen er passeret, er det et rigtigt kedeligt vejr, som kommer til at hænge ind over Danmark i de næste par dage.

- Vi ligger ikke i den varme luft, som vi lå i før. Men heller ikke vinterluft. Det bliver sådan noget rigtig træls vejr, med 5 graders varme, skyer og regn i perioder, siger Jørn Thomsen fra DMI.

Alligevel er der dog en chance for, at vi kan komme til at kælke, bygge snemænd og få røde næser, når vinterferien rammer.  

- For 14 dage siden var der intet, der antydede, at vi skulle have en smule kulde nu. Og når fronten er passeret, får vi luften fra Sydøsteuropa. Den er hverken varm eller kold, men der skal ikke meget til før den vender rundt til øst eller nordøst, og så får vi kulden, siger Jørn Thomsen, meteorolog hos DMI.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.