Det bliver varmt tirsdag og onsdag.

Så varmt, at politiet nu beder danskerne om at tage deres forholdsregler.

'Drik godt med vand og hold øje med, at børn og ældre også gør det. Efterlad ikke børn eller hunde i solvarme biler - heller ikke i kort tid. Og har du dyr på græs, så tjek en ekstra gang at de også har adgang til rigeligt vand,' skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Danmarks Meteorologiske Institut skriver på samme sociale medie, at det lokalt kan blive op til 30 grader varmt - og at vi kan gå et såkaldt tropedøgn i møde.

Det vil sige et døgn, hvor temperaturen ikke kommer under de 20 grader. Muligheden for et tropedøgn er især til stede i de sydlige dele af landet.

Det varme vejr fortsætter onsdag, men ikke nødvendigvis over hele Danmark.

»I de østlige egne bliver det faktisk endnu varmere i morgen (onsdag, red.). Mange steder vil temperaturen snige sig over 30 grader,« siger vagthavende meteorolog ved DMI, Klaus Larsen.

»Men i Jylland er prognoserne lidt mere usikre. Her kommer temperaturen næppe meget over de 25 grader,« fortsætter han.

I Nord- og Vestjylland kan det blive helt ned til 20 grader varmt, og det er jo nærmest køligt i disse tider med sol og sommer.

Torsdag og fredag bliver det en anelse køligere over hele landet, men i weekenden får varmen comeback.

Til dem, der savner nedbør til haven eller markerne er der derimod ikke godt nyt.

»Der vil næppe komme nedbør før tidligst på mandag, og det ser ikke ud til, at der kommer særlig meget til den tid,« fortæller Klaus Larsen.